Google breidt Android Een programma naar Turkije met $ 262 handset

Google verandert de playbook met zijn Android Een initiatief om low-cost, gestandaardiseerde Android-telefoons in opkomende markten te brengen.

Op dinsdag t hij bedrijf kondigde een Android Eén telefoon voor Turkije, dat zal de detailhandel voor $ 262, ver boven de vele sub- $ 100 handsets eerder geïntroduceerde. Turkije is nu de zevende regio voor de Android One programma, de toetreding tot Bangladesh, India, Indonesië, Nepal, de Filippijnen en Sri Lanka.

Met een veel hogere prijs, krijg je betere onderdelen in de telefoon, natuurlijk.

Android One is een initiatief om referentieplatforms definiëren zodat original equipment manufacturers gemakkelijker telefoons die zal verkopen voor minder dan $ 100 te bouwen.

De Android-One model lanceren in Turkije werkt aan 4G-netwerken, beschikt over een 13 megapixel camera achter, 2 GB geheugen, 16 GB opslag en een 5-inch HD IPS-display.

De handset schuwt ook de typische low-end processors in het voordeel van een meer in staat quad-core Qualcomm Snapdragon 410 chip geklokt op 1,2 GHz.

Wanneer Google de eerste Android One programma in september gelanceerd, bleek uitsluitend gericht zijn op goedkope handsets. Het idee is vergelijkbaar met het bedrijf de Nexus-lijn van telefoons: meer controle over zowel de hardware als de software, maar tegen een lagere prijs.

Uitgaande van een Nexus 6 zal u terug $ 649 of meer te stellen, afhankelijk van de opslagcapaciteit, de nieuwste Android Een telefoon is nog steeds aanzienlijk minder duur.

Echter, het blijkt dat Google heeft een bredere aspiraties voor zijn Android Een initiatief zoals het is bedoeld om de reeds meest gebruikte mobiele platform over de hele wereld verder uit te breiden.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test