Go Daddy beweert interne problemen, geen aanval, nam het naar beneden

Go Daddy, de populaire en controversiële webdomein en service bedrijf, dat neerstortte en in brand gestoken, samen met miljoenen van deze klanten op 10 september, is nu beweren dat het niet door een distributed denial of service (DDoS) aanval werd genomen, maar door “een reeks van interne netwerk events die router tabellen beschadigd.”

Scott Wagner Go Daddy Interim CEO, verklaarde het bedrijf

Gisteren, GoDaddy.com en veel van onze klanten ervaren intermitterende dienst uitval beginnend kort na 10:00 PDT. Dienst werd volledig gerestaureerd door 16:00 PDT. De service uitval werd niet veroorzaakt door externe invloeden. Het was niet een “hack” en het was niet een denial of service-aanval (DDoS). We hebben vastgesteld het netwerk mogelijk veroorzaakt door een reeks interne netwerk gebeurtenissen die router gegevenstabellen beschadigd. Zodra de problemen werden geïdentificeerd, namen we corrigerende maatregelen om de diensten te herstellen voor onze klanten en GoDaddy.com. We hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat dit zich opnieuw voordoet geïmplementeerd.

Op geen enkel moment was een klant gegevens in gevaar en waren een van onze systemen gecompromitteerd.

Doorheen onze geschiedenis, hebben we 99,999% uptime in onze DNS infrastructuur. Dit is het niveau van onze klanten van ons verwachten en het niveau dat we van onszelf verwachten. We hebben onze klanten in de steek gelaten en we weten het.

A; Twitter-gebruiker, genaamd @ AnonymousOwn3r, had als enige verantwoordelijk voor de vermeende aanval beweerde, zei: “was alleen mij niet de Anoniem [collectieve]”. Op zijn Twitter-profiel, hij beweert te zijn een “security leider van #Anonymous.” Hij gaat verder met te zeggen in een eerdere tweet dat hij “achter veel dingen, zoals irc, ops, aanvallen [sic].

Echter, een van de ‘main’ Anoniem account @YourAnonNews, heeft de hacking collectief uit de vermeende aanval gedistantieerd, zeggen in een tweet: “. Gelieve redirect uw Godaddy haat naar @ AnonymousOwn3r zegt de ‘leider’ van Anonymous”

De aanval, in tegenstelling tot de meeste DDoS-aanvallen was beneden niet alleen Go Daddy gehoste websites Go Daddy’s Domain Name System (DNS) diensten, alsmede genomen, maar. Voor een tijd, Go Daddy verhuisde het DNS record naar rivaal domeinnaam dienstverlener VeriSign.

Het lijkt waarschijnlijk dat Go Daddy’s verklaring juist is. Er waren geen tekenen van een grote DDoS-aanval van bedrijven zoals Arbor Networks en Akamai dat aanvallen via internet te volgen.

Bovendien, als Andrew Allemann, redacteur van Domain Name Wire, merkte eerder vandaag, “ongelooflijk hoe [het werd genomen] als een feit wat een enkele twitter gebruiker zei over gisteren #GoDaddy aanval.”

Wager sloot zijn verklaring met “We nemen ons bedrijf en activiteiten van onze klanten zeer serieus. We bieden onze excuses aan onze klanten voor deze gebeurtenissen en hen bedanken voor hun geduld. “Of Go Daddy’s tientallen miljoenen klanten zullen deze verontschuldiging te aanvaarden valt nog te bezien.

 verhalen

Anonieme hacker beweert GoDaddy aanval, uitval raakt miljoenen

Wikipedia is het verlaten van Go Daddy vanwege SOPA

Go Daddy echt en waarachtig verzet zich tegen SOPA nu

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Go Daddy’s SOPA Entanglement

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’