Geen wachtrijen te behagen: Apple Watch krijgt een low-key debuut

De Apple Watch (zoals te zien in de galerie boven) gaat officieel in de verkoop vandaag, maar verwacht niet dat de traditionele wachtrijen rond het blok te zien bij de dichtstbijzijnde Apple Store.

Voor Apple, bekend om zijn high profile en vaak nogal zelfgenoegzame lancering dagen waar vroege kopers worden toegejuicht door personeel als ze de winkel met hun nieuw verworven gadgets te verlaten, de Watch debuut lijkt een vreemde een voor zo’n belangrijke nieuwe apparaat.

Je zult niet in staat om te lopen in de Apple Store, koop een horloge en loop met het tot eventueel juni. Als zodanig, toen ik de Apple Store vanmorgen bezocht op de Londense Regent Street, waren er geen wachtrijen en het was behoorlijk veel business as usual – afgezien van een paar journalisten interviewen andere journalisten.

Dat kwam omdat de actie ergens anders was. Eerder ongewoon, de enige plaats in Londen je kon kopen de Apple Watch om mee te nemen met u op de lancering dag was een chique Mayfair boutique genoemd Dover Street Market, en alleen dan als je een afspraak had gemaakt.

Misschien uit angst voor de afdaling van de Apple fanbois, had de website van de fancy retailer al gewaarschuwd: “Houd er rekening mee dat de afspraken niet gemaakt kan worden in de winkel en wij verzoeken u niet in de rij.”

Dat is niet een paar fans te stoppen uit te proberen: een rij van ongeveer 20 mensen hadden buiten de winkel op het moment dat ik aankwam bleek, in de hoop aan zak een afspraak als iemand geannuleerd. Gezien de afspraken moesten worden gemaakt via de telefoon, het was niet helemaal duidelijk waarom ze de moeite om er toch te wachten.

Misschien is dit langzaam drong het tot hen ook: na ongeveer 15 minuten, werd het duidelijk dat er geen afspraken meer vertrokken voor de dag, en de wachtrij smolt weg – sommige mensen ontspannen, wat gemopper.

Het is nauwelijks de blockbuster lancering die velen hadden verwacht. Apple zegt dat de low-key aanpak is te danken aan een beperkte eerste levering van de Apple Watch, en het brede scala aan opties beschikbaar – op het gebied van banden en afwerkingen – dat de Watch maakt een meer gecompliceerde vorm van verkoop, waarbij de klanten bood een ‘ personal setup ‘sessie aan te passen en te koppelen hun Apple Watch met hun iPhone.

Ook de Apple Watch is ook nog een stap verwijderd van de vaak-nerd geteisterde wereld van de technologie en in de wereld van de mode: misschien lijnen van Apple obsessives en overnachting kampeerders is niet de beste manier om het soort van £ 13.500 te verkopen, 18-karaats rose goud SmartWatch dat Beyonce werd gespot schommelen onlangs.

Het is een verandering in de strategie die pas duidelijk in de laatste paar weken is geworden dankzij een uitgelekte memo van Apple chief Angela Ahrendts.

Bijgevolg zou het eind mei of zelfs juni voordat u het horloge kunt kopen gewoon door te lopen in een winkel. Voor de laatste twee weken van het apparaat is beschikbaar om te proberen bij de winkels van Apple in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten geweest. Nog meer verwarrend, hoewel de officiële debuut vandaag, het horloge is ook beschikbaar voor online te bestellen sinds 10 april, dus een aantal gelukkige kopers moeten worden om hun apparaten vandaag.

Voor degenen die hopen om snap een vandaag Kijk online, maar er zijn een paar weken wachten vooruit. Zelfs als u nu online bestellen – bijvoorbeeld als een Britse shoppers kopen van een 38mm Zilver Aluminium Case met White Sport Band, het goedkoopste model beschikbaar voor £ 299 – u zult moeten wachten tot juni voordat uw horloge komt.

Nog steeds, terwijl dit alles is zeker pijnlijk voor Apple, de trage start is het onwaarschijnlijk dat een enorme impact op het wel en wee van het horloge te hebben.

Deze website Review: Een mooie, gewaagd horloge, met complicaties; Apple stelt hoge bar voor smartwatches op de eerste poging, Hidden poort voor Apple Watch kan worden gebruikt om op te laden, misschien wel meer, 7 tips en trucs om het meeste uit uw nieuwe te krijgen Apple horloge

Analisten hebben berekend dat ergens rond de 2,3 miljoen orders zijn geweest nemen al, katapulten het apparaat in de nummer een positie SmartWatch voordat het zelfs in de winkels.

In werkelijkheid zou kunnen nemen tot de tweede of de derde versie van de SmartWatch voordat we kunnen met zekerheid zeggen of het zal inluiden van het nieuwe tijdperk van draagbare computers dat het beloofd. Het succes of falen van de Apple Watch zal blijken of de SmartWatch is een levensvatbaar product categorie helemaal: bijna elk ander bedrijf voor consumentenelektronica heeft meerdere pogingen om smartwatches gebeuren de afgelopen tien jaar (zie onderstaande gallery)

Als Apple niet kan laten werken dan misschien, voor nu, niemand kan.

Echter, voor degenen onder u die kan niet genoeg krijgen van die foto’s van fanbois zwaaien met hun nieuwe Apple-apparaat boven hun hoofden als de uitgang van de Apple Store op lanceerdag te krijgen, niet te veel zorgen. Zoals Ahrendts ‘memo notes, normale lanceerdag dienst zal worden binnenkort weer hervat.

Apple Watch: Waarom zijn tijd eindelijk is gekomen, Apple Watch: Wat doet succes kijk graag; Meer dan 3000 Apple Watch apps nu beschikbaar als eerste apparaten schip?

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple horloge

Gaan we elk product op deze manier te lanceren vanaf nu? Nee, we houden allemaal van deze blockbuster Apple product te lanceren dagen – en er zullen veel meer te komen.

Gallery: Voor de Apple Watch: Een geschiedenis van smartwatches, in beeld

Meer verhalen over de Apple Watch

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro