First-wereldstad betekent zilch met derde-wereld-connectiviteit

Ik bracht het grootste deel van de afgelopen week kampeerden op Sentosa, een eiland resort gelegen in het zuidelijke puntje van Singapore. Ik was het bijwonen van een reeks bijeenkomsten gehouden op een gloednieuwe hotel, dat slechts vier maanden geleden had geopend, dus ik verwachtte top-notch faciliteiten en ononderbroken breedbandverbinding.

Fout.

Gesjoemel met aansluiting op Sentosa.

Ongeveer 60 van mijn collega’s en ik waren ineengedoken in een vergaderzaal het grootste deel van de dag, en vertrouwde op Wi-Fi-netwerk van het hotel om toegang te krijgen tot het web. Velen van ons ervaren slordige verbinding en frequente gedaald lijnen. Dus ik draaide mijn Wi-Fi en de overstap naar 3G … dang, geen netwerkdekking.

Dit was Singapore, dacht ik, een land waarvan de regering had lang aangedrongen op; landelijke breedbanddekking en alomtegenwoordige Web-verbinding. Een land dat een 107 procent wired-breedband huishoudens penetratiegraad, 164 procent draadloos breedband penetratie en 150,5 procent penetratiegraad voor mobiele telefonie biedt. Meer dan 4 miljoen gebruikers zijn hier post-paid 3G-abonnees, terwijl nog eens 2,3 miljoen zijn pre-paid 3G-abonnees;. Eén op de 5 huishoudens in Singapore hebben fiber verbinding.

En toch, ik was gevangen op een eiland met gesjoemel met Wi-Fi en er geen 3G-verbinding. De vergaderzaal was gelegen op de begane grond van het hotel, dus het netwerk signalen – indien van toepassing – shouldn’t worden beïnvloed. Sentosa is ook een populaire bestemming voor toeristen en locals die talrijke attracties van het eiland, met inbegrip van het Universal Studios pretpark, casino, stranden en kuuroorden te bezoeken. Dus het zou niet zinvol voor de telco’s niet te zorgen dat ze hadden een naadloze netwerkdekking daar.

Nieuws later opgedoken dat de lokale mobiele operator M1 a had geleden, fout in zijn 3G-netwerk, dat zijn spraak- en datadiensten volledig onbereikbaar voor een aantal van haar klanten over. Ik dacht dat dit zou kunnen zijn waarom ik – een M1 klant – had geen 3G-dekking bij allen op Sentosa.

Zoals later bleek, M1 dienst uitval duurde 64 uur en resulteerde in, vraagt ​​om compensatie; – waaraan de mobiele operator uiteindelijk beantwoord. Het bood drie dagen gratis lokale mobiel bellen, SMS, MMS en datadiensten, en bood haar prepaid-klanten extra bonussen. Gezien het feit dat de meeste van de contracten prepaid mobiele dienst al geleverd met gratis inkomende gesprekken, tussen de 300 en 500 gratis sms’en, en 2 GB dataverbruik, hoeft M1’s zoetstoffen niet echt goed zijn voor een groot deel.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Wat nog belangrijker is, vragen blijven over de vraag hoe de infrastructuur van de bestuurder was niet in staat om de storing, die het zei werd veroorzaakt door een niet nader genoemde leverancier een poging om de macht kabels aan te sluiten op de distributie rack te weerstaan. In reactie op de groeiende vragen over het kennelijke gebrek aan redundantie, M1 een verklaring op maandag, aan te dringen zijn rampenplannen gewerkt. In feite is het gesteld dat niet alleen heeft haar back-up plan werk, is ook verminderd die nodig is om volledig te herstellen van haar netwerk diensten bedrag. Zonder haar rampenplannen, het zou hebben genomen 12 tot 16 weken de tijd om volledig te herstellen van de dienst, zei hij.

Wat de reden ook, een storing duurt 64 uur in mijn ogen is onaanvaardbaar, vooral in deze tijd waar er een veelheid aan opties zoals cloud en datacenter services aanbieden van robuuste off-site redundantie.

Voor haar nieuwste netwerk blunder, M1 wordt geconfronteerd met een mogelijke boete van maximaal S $ 1.000.000, volgens de Singapore’s ICT regulator Infocomm Development Authority (IDA), in verwijzing naar de Dienst Resiliency Code, die de financiële sancties kunnen worden opgelegd voor elke inbreuk staten, en zoals boetes kunnen toenemen met de duur of de omvang van de dienstverlening moeilijkheidsgraad. Het onderzoek naar de kracht fout zijn nog gaande.

M1 reeds 300.000 $ beboet S voor een andere netwerkstoring in mei 2011.

Vorige maand, de drie mobiele operators in Singapore – M1, SingTel, en StarHub -; werden $ 10.000 elk een boete van S, voor het niet bepaald de kwaliteit van de dienstverlening voor 3G openbare diensten te voldoen.

Het is duidelijk dat deze dienstverleners nodig hebben om de toestand van hun infrastructuur te beoordelen en start het aansluiten van de gaten. Black-outs, vlekkerige netwerkdekking, en slechte customer management moet snel worden opgelost als Singapore is als een te worden beschouwd; aangesloten maatschappij. Andere belangrijke service providers, zoals, hotels, ziekenhuizen, en, banken, moeten ook een baseline kwaliteit van de dienstverlening die de basisbehoeften van een aangesloten bevolking ondersteunt vast te stellen.

Immers, een eerste wereldstad betekent niets als het derdewereld-connectiviteit.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test