EPEAT spreidt zijn vleugels, gaat internationaal

De Green Electronics Raad heeft een internationale versie van Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT), die nu de fabrikanten in staat zal stellen in 40 landen naar de lijst van hun producten over de hele wereld gemaakt.

Met de uitgebreide focus, kunnen EPEAT nu worden gebruikt door IT-kopers in de Verenigde Staten, Canada, Europa, China, Japan, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Mexico. Er zijn meer dan 1000 producten en 30 verschillende fabrikanten vertegenwoordigd op de directory.

De tool is oorspronkelijk begonnen als een bron voor de federale overheid, die nodig is om-EPEAT geregistreerde technologie aan te schaffen, maar het wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven om te vergelijken en het contrast van de milieukenmerken van desktops, monitoren, notebooks en geïntegreerde systemen. Er zijn drie verschillende niveaus van certificering: Bronze, Silver of Gold. Er zijn 23 verschillende criteria waaraan moet worden voldaan voor het instapmodel, gericht op alles van energie-efficiëntie om de toxiciteit van de component materialen voor verpakking en lifecycle management zorgen. Er zijn 51 verschillende criteria geheel beschouwd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering