Een ander miljard dollar datacenter investering voor Google

Google’s Council Bluffs, IA datacenter Aan de vooravond van Mobilegeddon, Google heeft aangekondigd dat het zal investeren ander $ 1000000000 in zijn bestaande Council Bluffs, IA datacenter campus. Op de hielen van hun oorspronkelijke investering van $ 1,5 miljard dollar, die begon in 2007, Google maakte de beslissing om de extra investeringen aan te kondigen na te garanderen dat het bijna $ 20.000.000 in de verkoop zou ontvangen en gebruiken belastingteruggave.

De nieuwe investering zal worden in een vier verdiepingen tellende gebouw datacenter, het markeren van de derde faciliteit op de 1.000 acre campus en moet ongeveer 70 banen toe te voegen aan de lokale economie, meer dan een verdubbeling van het aantal on-site personeel. Zowel Microsoft en Facebook hebben Google naar Iowa gevolgd als een geschikte locatie voor grote datacenter projecten.

Met meer dan $ 38.000.000 in fiscale stimuleringsmaatregelen door de jaren heen op te bouwen in de Council Bluffs locatie, heeft Google de fiscale klap op het gebied geweekt in een aantal manieren. Ze hebben naar verluidt geschonken maar liefst $ 800.000 aan lokale non-profitorganisaties en scholen in het gebied, evenals de uitrol van gratis Wi-Fi-netwerk, dat is gecentreerd rond de Council Bluffs gebied.

Hoewel het belangrijk om op te merken dat de lokale fiscale stimulansen een drijvende kracht achter de pogingen van de staat om grote datacenter projecten te lokken naar hun locaties zijn geweest, de Des Moines Register wijst erop dat ten minste drie andere niet-technologische bedrijven hebben gevraagd de wetgever voor laag- cost leningen en fiscale stimulansen (maar niet op de schaal die datacenter exploitanten hebben gestreden) om hun faciliteiten in Iowa te bouwen of uit te breiden.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren