Die zullen profiteren van nieuwe grote defensie-uitgaven van Australië?

Media-aandacht van de Australische 2016 Defensie Witboek, door de minister-president van start op donderdag, heeft zich geconcentreerd op de grote-ticket items zoals de nieuwe onderzeeërs, en op de AU $ 5000000000 besteden aan cyber en IT. Maar er is veel meer aan de hand hier, mensen.

Ik zal de bespreking van alles wat militair materieel te laten aan de fauteuil admiraals en de rest van de onmiddellijke experts op moderne oorlogsvoering. Ik denk, laten we zeggen, dat de Royal Australian Navy weet een beetje meer over de moderne oorlogsvoering onderzeeër dan jij of ik, en kan worden overgelaten aan de juiste set te kiezen.

Wat mij interesseert zijn enkele van de bewijsstukken op de website van het Witboek. Er is de defensie-industrie Beleidsverklaring, plus een beschrijving van het Integrated Investment Program. Samen leggen ze, waar een volle 2 procent van het BBP van Australië zal gaan in de komende jaren – en ik heb het niet over de hardware keuzes, maar de processen en governance.

Het is een verkiezingsjaar in Australië, hoewel, dus eerst je zult moeten waden door pagina’s van Turnbull’s Nimbledon wafel.

De industrie beleid is minder dan 80 pagina’s lang, maar het is behendig (vermeld acht keer), en innovatieve (21 keer). Het zal “omarmen risico’s en het stimuleren van een vroeg stadium investeringen in startups”, en het zal resetten en heroriënteren (3 keer in totaal) wat onze defensie-sector doet aan innovatie (186 keer) te bevorderen.

“Defensie zal de manier waarop het naderen van innovatie te transformeren, het stroomlijnen van haar betrokkenheid met het bedrijfsleven en de academische wereld, het vereenvoudigen van de toegang tot onderzoek van Defensie financiering, en het creëren van een naadloze koppeling tussen vermogen nodig heeft, slimme ideeën en innovatie in de Australische industrie,” wij worden verteld.

Zie je wat ik bedoel?

Maar als je het te maken door dat, zult u merken dat een van de belangrijkste hervormingen is een nieuw centrum voor defensie-industrie Capability (CDIC), die ik neem aan dat zal worden uitgesproken als “zie-dick” en paaien duizend lame grappen. Met inbegrip van die ene.

“Het doel van de CDIC is om strategisch leiderschap voor de sector, en te helpen bouwen aan het vermogen en de capaciteit van de Australische industrie om de ADF te ondersteunen”, zegt de beleidsverklaring, en het zal worden gefinancierd op AU $ 23.000.000 per jaar.

In overleg met de overheid, zal de CDIC de strategische visie te rijden voor de defensie-industrie, voortbouwend op het vermogen behoeften die in het Integrated Investment Program.

De CDIC zal zich richten op het leveren van initiatieven binnen de drie kernactiviteiten – ontwikkeling van de industrie, bevordering van innovatie en concurrentievermogen van het bedrijfsleven en de export.

Fans van de laat-20e eeuw innovatie buzzwords vindt er ook wat lekkers.

Er is een portal. Voor de betrokkenheid van belanghebbenden.

“Een nieuw Defensie Innovation Portal (de Portal) zal het eerste kanaal zijn om Australische defensie-industrie in te voeren om innovatie te Defensie activiteiten … Kleine tot middelgrote ondernemingen met innovatieve ideeën in staat om ze te presenteren aan Defensie via het portaal zal zijn en in staat zal zijn werken met de CDIC om investeringsmogelijkheden te realiseren “, aldus de verklaring.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Er is een hub, ook. Om wat voor hubs voor zijn.

[De overheid zal besteden] rond AU $ 640.000.000 (meer dan het decennium tot FY 2025-26) voor een nieuw Defensie Innovation Hub aan innovatiesamenwerking activiteiten te ondernemen vanaf het eerste concept, door middel van prototyping en testen om ingebruikname.

Quaint terminologie en wendbare buzzwords opzij, de CDIC is een enorme verandering. de grote verdediging aannemers als Raytheon, Thales, Lockheed Martin, BAE Systems, en al de rest – de adviesraad zal twee co-voorzitters, één van Defensie en een van de defensie-industrie, en er zullen vertegenwoordigers van de priemgetallen hebben – evenals het MKB en de industrie groepen.

Nu een beter proces voor het verkrijgen van innovatieve militaire technologie is een goede zaak. Zo zijn export. Sterker nog, ik heb eerder gesuggereerd dat de militaire kolen kunnen vervangen. En de nadruk op de ontwikkeling van het MKB en starters is ook goed.

Maar er is zoveel visuele nadruk op kleine en middelgrote ondernemingen in het document – met inbegrip van een kaart te laten zien hoe “rond 3.000 kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en lokale bedrijven te ondersteunen Defensie in het hele land” – dat ik vraag me af of de Turnbull te doth protest veel.

Graven een beetje rond, en vindt u een aantal gecodeerde taal die suggereert dat de kleine en middelgrote ondernemingen zou kunnen zijn pionnen in een groter spel te vinden.

“De grote defensie-bedrijven (de priemgetallen) zal van vitaal belang zijn bij het verstrekken van de bedrijfskritische verbanden aan kleine tot middelgrote ondernemingen, met inbegrip van potentiële wereldwijde supply chain kansen. Defensie en het Centrum voor de defensie-industrie Capability werkt ook met de belangrijkste bedrijven te helpen zorgen voor een passend niveau van bijscholing en de overdracht van technologie, en effectieve processen voor het uitwisselen van informatie tussen defensie en lokale en internationale defensie-industrie te ontwikkelen “, luidt één sectie.

“De initiatieven in deze Verklaring defensie-industrie beleid, samen met de Integrated Investment Program, zijn ontworpen om de industrie te voorzien van het vertrouwen om te investeren in de vereiste vaardigheden, infrastructuur en technologieën”, luidt een ander. Het verstrekken van de industrie met vertrouwen betekent meestal dat de overheid op zich neemt het risico.

Als de defensie-industrie Beleidsverklaring is echt over de ontwikkeling van onze defensie-industrie, dan is het misschien een dure route voor toekomstige welvaart. Zoals Crikey gemeld op vrijdag, de AU $ 5600000000 Anzac fregat programma deed het genereren van banen, maar tegen een kostprijs van AU $ 100.000 per werknemer – veel meer dan de AU $ 18.000 per werknemer dat Australië doorgebracht stutten van de binnenlandse auto-industrie.

Jeetje merkte ook op dat, op basis van hun 2012 berekeningen, als het gaat om belangrijke defensieopdrachten Australië, bijna een derde van het geld gaat de kust.

Terug in 2014, was er een enorme ophef in het Verenigd Koninkrijk toen twee Amerikaanse bedrijven scoorden beheer van contacten voor de Bristol-gevestigde bureau voor defensiematerieel en Ondersteuning (DE & S). Zoals The Independent gemeld, in San Francisco gevestigde Bechtel en Denver-gebaseerde CH2M Hill zijn nu verantwoordelijk voor het kopen van alles, van vorkheftrucks tot Oplettende-klasse nucleaire onderzeeërs.

Ik constateer met belangstelling, dus dat Bechtel scoorde de grootste consultancy contract te helpen herstructureren van Australië defensieopdrachten, de moeite waard een nette AU $ 8.500.000.

Ben ik mee te veel puntjes hier? Of is de defensie-industrie Beleidsverklaring een blauwdruk voor een Goldman Sachs-stijl geld trechter? Laten we eens kijken en zien wie zal er aangesteld om de CDIC adviesraad, we?

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer