De wet van Moore ‘is de grootste bedreiging voor de privacy’

Moore’s Law is de grootste bedreiging voor de privacy van vandaag, volgens Phil Zimmermann, de man die in de vroege jaren ’90 de Pretty Good Privacy encryptie product ontwikkeld om sterke encryptie om de massa te brengen.

Zimmermann, die in Londen was voor de Infosec security conferentie in het Londense Olympia, vertelde de website Verenigd Koninkrijk dat de wet van Moore is een “blinde kracht ‘dat voedt een ongerichte technologie escalatie. “De menselijke bevolking niet elke 18 maanden te verdubbelen, maar de mogelijkheid om computers te gebruiken om bij te houden van ons wel te houden,” zei hij, verwijzend naar wat hij ziet als de bedreiging voor de privacy van het toegenomen gebruik van bewakingscamera’s. “Je kunt je gezicht niet te versleutelen.

Zimmermann schreef PGP in de vroege jaren ’90 als reactie op wat veel burgerrechten activisten in de VS zag de toegenomen belangstelling van de Amerikaanse overheid bij het verkrijgen van toegang tot e-mail. PGP was de eerste op grote schaal aangenomen sterke encryptie-programma voor de bescherming van bestanden en e-mails en het landde Zimmermann in een drie jaar durend strafrechtelijk onderzoek door de US Customs Service onder wapenexportcontrole wetten. De zaak werd uiteindelijk laten vallen.

Vandaag de dag, Zimmerman ziet het toezicht als de grootste bedreiging voor de burgerlijke vrijheden en nergens, hij gelooft, is dit meer flagrante dan in het Verenigd Koninkrijk. “Je hebt miljoenen CCTV-camera’s hier. Elke burger wordt bewaakt, en dit leidt tot druk om zich te houden aan conformistisch gedrag. Het oorspronkelijke doel van de camera was om terroristen te vangen, maar voor zover ik weet dat ze niet gevangen hebben vele terroristen met behulp van camera’s.”

Terwijl de wetten die worden gebracht in tijden van een waargenomen toename van de bedreigingen van de nationale veiligheid, kunnen ze relatief gemakkelijk ingetrokken, zei Zimmermann. “De technologie markt werkt niet op die manier. Het heeft meer traagheid, en is verraderlijker. Wanneer je computer technologie achter bewakingssystemen, het probleem wordt nog erger.”

En dit is waar de wet van Moore komt, zei Zimmermann, die benadrukte dat hij sprak op persoonlijke titel niet verbonden met zijn associatie met PGP Corp., het bedrijf dat nu eigenaar is van de rechten op het PGP product.

Heb uw zeggen direct, en te zien wat anderen hebben gezegd. Ga naar de website van het nieuws forum.

Laat het de redactie weten wat u denkt in de postkamer.

Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen