Creatief, Intel staking pact ter waarde van $ 50M

Singapore Creative Technology zal licenties voor haar chip-technologie, alsmede de verkoop van haar Britse dochteronderneming ZiiLabs Beperkt tot Intel als onderdeel van een US $ 50.000.000 deal krijgt, zelfs als het stroomlijnt haar activiteiten te richten op haar core sterke punten.

In een verklaring dinsdag, Creative zei Intel zal betalen US $ 20.000.000 licentiƫren bepaalde high-performance GPU-technologie die eigendom zijn van haar dochteronderneming ZiiLabs Inc. De resterende US $ 30.000.000 zal zijn voor de overdracht van technische middelen en activa van ZiiLabs Limited, voorheen bekend zo 3DLabs, zoals Creative stoot haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, verklaarde zij.

ZiiLabs Limited ontwerpt en ontwikkelt silicium, met inbegrip van de ZMS-chips, voor ZiiLabs Inc, maar de Singapore bedrijf heeft vond het meer rendabel om dit deel van het bedrijf van derden dienstverleners uit te besteden.

“Als de volgende generatie geavanceerde media processors dan 28 nanometer (nm) worden steeds complexer en duurder om te ontwikkelen, moeten we nieuwe modellen om te werken met onze partners en klanten om voortdurende productinnovatie te rijden vinden”, zegt Sim Wong Hoo, CEO van Creative Technologie.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Met deze aankondiging krijgen we meer flexibiliteit met de mogelijkheid om samen te werken met verschillende halfgeleider- bedrijven van geavanceerde ontwerp- en procestechnologieĆ«n, waardoor we risico’s te verminderen met behoud van controle over de lange termijn richting van ons product portfolio.

Creative zal ook doorgaan met zijn “formidabele” portfolio geld te verdienen van meer dan 100 patenten, die 3D-graphics en media processing omvat, voegde hij eraan toe, omdat het stroomlijnt haar zakelijke en probeert te herstellen van; 14 rechte kwartalen van verliezen.

Deze transactie wordt naar verwachting in het lopende kwartaal eindigend december 2012 worden afgerond, het bedrijf heeft aangegeven.

Sim had eerder aangekondigd; Creative zal zich richten op de audio-producten, dat is de kern kracht, en de tablet-apparaat HanZpad die werd gelanceerd door ZiiLabs Inc en; richt het onderwijs in China markt.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen