Citrix gaat all-in voor open-source cloud XenServer

Na Citrix Xen in 2007 kocht, de kern van deze populaire open-source hypervisor bleef open source, maar sommige van de rest werd proprietary software. Nu Citrix heeft besloten om al haar Virtual Machine Manager en cloud XenServer software terug naar de open-source wortels nemen.

Citrix heeft aangekondigd dat al haar XenServer 6.2 platform open-source software zal zijn. Citrix is ​​niet het maken van deze open-source moves omdat Xen is niet populair. Verre van dat.

Xen is het fundament van zowel de Amazon Web Services (AWS) cloud en OpenStack-gebaseerde cloud Rackspace. XenServer heeft klanten.

Dus waarom plegen alles, à la Red Hat, open source?

Massive Horizontale Schaal en Verhoogde Performance – XenServer 6.2 levert best of breed-mogelijkheden tijdens het draaien van 500 virtuele machines en 4.000 virtuele CPU’s per host, en een aanzienlijke verbetering van de boot storm prestaties. Als gevolg daarvan kunnen klanten drastisch verbeteren van hun desktop-virtualisatie dichtheid en prestaties, en gemakkelijker toekomstvaste hun infrastructuur voor de cloud, Windows 8 en Windows 2012 ondersteuning – XenServer 6.2 maakt gebruik van platform verbeteringen in Windows 8 en Windows 2012 naar nog meer mee te nemen. serverconsolidatie bij het virtualiseren van workloads; Desktop Virtualization Integrations – XenServer is al geoptimaliseerd voor XenDesktop, het aanbieden van IntelliCache, Dynamic Memory control, de laagste TCO en best-in-class prestaties.. XenServer 6.2 verder worden geoptimaliseerd voor desktop virtualisatie, het toevoegen van nieuwe Desktop directeur waarschuwt voor lage middelen (geheugen, CPU, schijf, netwerk) en preventieve acties om hosts te voorkomen dat onbruikbaar.

Om te beginnen, Citrix was al in die richting. In april 2012, Citrix heeft zijn CloudStack software om de Apache Software Foundation, en een jaar later; Citrix zet haar core Xen project onder controle van de Linux Foundation.

Deze laatste beweging, Mark R. Hinkle, senior director van de cloud computing-gemeenschap Citrix ‘, verklaarde in een blog, is ontstaan ​​doordat, “Veel van XenServer was al open bron, gebruik te maken van pakketten van de Xen Project, Linux kernel en de XAPI Project . Wij geloven dat open source speelt een strategische rol in de toekomst van virtualisatie en cloud-technologie en dat alleen open source biedt de mogelijkheden voor gezamenlijke, open innovatie en de schaalvoordelen die deze markten de vraag. Door het open source XenServer, klanten, partners en ontwikkelaars krijgen volledige openbare inzicht in de verdere ontwikkeling en de toekomst van XenServer en kan direct gaan met ons om nieuwe XenServer functionaliteit dragen, bouwen diepere integraties en sturen de architectonische richting van het platform. ”

Hinkle vervolgde: “Deze stap zal XenServer gebruikers het beste van twee werelden, gratis software [met] commerciële ondersteuning beschikbaar zijn.” Voor meer informatie over exact welke open-source licentie geldt voor elk deel van XenServer zie de XenServer licentie pagina.

De XenServer code wordt gehost op XenServer.org.

Hinkle concludeerde: “Dit is slechts het begin van XenServer.org. We beginnen met het vrijgeven van de broncode en het verstrekken van binaries voor gebruikers om te downloaden en te installeren. Voor nu zullen we mailinglijsten te bieden en nog steeds gebruik maken van de bestaande fora die door Citrix . Na verloop van tijd zullen wij hen de overgang naar deze site. Daarnaast zullen we alle dingen die je zou verwachten van een open-source project, waaronder een manier om bugs, vraag om nieuwe mogelijkheden te volgen en interactie met de ontwikkelaars om samen te werken aan de code toe te voegen . We hebben ook een aantal manieren om vragen te stellen en ondersteuning krijgen via de mailing lists, forums en onze Q & a-systeem. ”

Zoals voor de nieuwste 4.2 versie, Citrix heeft het zal moeten

Xen wordt een Linux Foundation project; Citrix XenServer werkt met cloud computing in het achterhoofd, Open-Source virtualisatie beheer komt voor KVM, Xen en VMware, Apache CloudStack opgroeit; OpenStack vs. CloudStack: Het begin van de open-source cloud oorlogen

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Voor haar zakelijke klanten, wordt Citrix’s nieuwe ondersteuning model verplaatsen van een server-gebaseerde licenties plan om een ​​socket-gebaseerde licenties plan. Deze steun optie zal verpakt updates en onderhoud, 24×7 wereldwijde ondersteuning, en commerciële licentie beveiligingen. Gebruikers kunnen natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de open-source XenServer gratis met hun eigen IT-personeel.

 verhalen

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie