CIO als business strateeg: Het managen van de ongemakkelijke spanning

De Chief Information Officer rol is beladen met moeite, want het ligt aan de ongemakkelijke kruising van de technologie beperkingen en zakelijke eisen. In veel bedrijven, zowel IT als business units zijn nog steeds bezig om comfortabel met het idee van de CIO als business strateeg geworden.

Tijdens een gesprek op de CXO-Talkshow, de CIO van het datacenter provider Equinix, Brian Lillie, geeft advies over hoe de spanningen te beheersen. Lillie’s advies concentreert zich op vier pijlers, waardoor IT-business waarde voor de organisatie kan bereiken.

U kunt het hele gesprek hier bekijken

Lillie begint met operational excellence, die met succes betekent, het leveren van de moeren en bouten van de traditionele IT. Zoals hij het beschrijft, “behoud van operaties is de taak van een en je weet dat we moeten doen, dat in de eerste plaats.”

De basis van operational excellence eist dat IT-projecten op tijd, ontmoeten kerninfrastructuur behoeften, en zorgen voor voldoende hoge niveau van dienstverlening aan de belanghebbenden. Intel’s CIO, Kim S. Stevenson, beschrijft dit niveau van operational excellence als ‘table stakes’ voor een moderne CIO.

Passeren de basis, Lillie pleit transformationele uitmuntendheid, die hij omschrijft als ‘het transformeren van business process en business systemen om een ​​schaalvergroting te ondersteunen, groeiend internationaal bedrijf. ” Met andere woorden, waardoor primaire systemen op zijn plaats is het fundament dat het een platform waarop om zaken te veranderen rijden. Zodra het over systemen beschikt om de kern eisen met succes te leveren, kan het aandacht richten op het helpen van het bedrijf aan te passen en te groeien.

Beyond evoluerende processen voor efficiëntie en groei, de volgende fase is innovatie excellence. Lillie beschrijft als innovatie excellence als een manier van denken, in plaats van een organisatorische mandaat

Tot slot, Lillie praat over mensen of organisatorische excellentie. Het vermogen om goede mensen aan te trekken is gebaseerd op het hebben van een onderliggende fundering van operational excellence, in staat zich aan te passen (transformationele excellence) en het behoud van een sterke visie voor de toekomst (innovatie excellence).

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Organisatorische kwaliteiten is noodzakelijk omdat

Zoals we spraken, Lillie nogmaals het belang van het creëren van een cultuur die innovatie en nieuwe ideeën ondersteunt. Hij stelt voor de vernietiging van “geld voor nieuwe ideeën:”

De bottom line is het herkennen van de CIO baan als zakelijk leiderschap functie in plaats van een technologie ondersteunende rol. Het idee van IT als een of andere manier los van elk ander deel van de onderneming is een verouderde, achterhaalde, slepende attribuut van het verleden. Het fundament van CIO succes ligt in het brengen van deze business perspectief om elk aspect van IT.

CXO-Talk brengt prominente executives, schrijvers en analisten om leiderschap, transformatie en innovatie te bespreken. Join me en Vala Afshar elke vrijdag voor een nieuwe aflevering van CXO-Talk.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen