CenITex transformatie gaat verder met nieuwe leden aan boord

De Victoriaanse regering heeft drie leden aan de raad van bestuur aangesteld als onderdeel van de transformatie van de staat IT-dienstverlener het Centrum voor IT Excellence (CenITex).

De drie leden zijn Coles group general manager Conrad Harvey, voormalig Department of Business en Innovatie adjunct-secretaris van innovatie en technologie Randall Straw, en; voormalige Goldman Sachs JB Were CIO; Dr Richard Tait.

“De transformatie van CenITex is een complexe taak die high-level corporate management, transformationeel en ICT dienstverlening ervaring boven en buiten de gebruikelijke rol van de overheid raad van bestuur zal vergen,” de toestand van minister van Technologie Gordon Rich-Phillips zei in een verklaring.

De staat pas onlangs benoemd tot zijn Victoriaanse chief technology pleitbezorger Grantly Mailes als, nieuwe voorzitter van CenITex.

Het Centrum voor IT Excellence heeft een geschiedenis van controverse; Fairfax Media meldde eerder deze maand dat de voormalige CenITex executives die verantwoordelijk is voor de staat IT-contracten aanzienlijke geschenken aanvaard van bedrijven als Dell, Hewlett-Packard, IBM en Microsoft.

In oktober 2012, ombudsman van de staat voerde een onderzoek naar de dienstverlener, het vinden van gevallen van nepotisme en vriendjespolitiek in de inkoopprocessen. Tot AU $ 4.000.000 ter waarde van IT-contracten werden gegund, zonder na vergelijkende processen, met werk vaak toegekend aan vrienden of vennoten van bestaande aannemers.

Nog verder terug dan dat, aannemers ingehuurd door CenITex werden; betaald exorbitante prijzen, met Rich-Phillips, die vervolgens de schaduw minister van Financiƫn was, waaruit blijkt dat zij waren waarschijnlijk de best betaalde ambtenaren in Victoria.

CenITex later; gesneden 200 banen, van het agentschap in 2012.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze