Bush tekent wet wettelijk bereik van aftappen verbreden

Congressional aides en anderen vertrouwd met de details van de wet zei dat de impact veel verder gingen dan de kleine correcties die ambtenaren had gezegd waren nodig om informatie over buitenlandse terroristen te verzamelen. Ze zeiden dat schijnbaar subtiele veranderingen in de wetgevende taal zou sterk de wettelijke beperkingen op het vermogen van de overheid om miljoenen telefoontjes en e-mailberichten te gaan in en uit de Verenigde Staten te volgen veranderen.

Ze zei ook dat de nieuwe wet voor het eerst voorzien van een wettelijk kader voor een groot deel van de surveillance zonder warrants die zijn in het geheim werd uitgevoerd door de National Security Agency en buiten de Foreign Intelligence Surveillance Act, de wet van 1978, dat wordt verondersteld om de te reguleren manier kan de overheid aan de private mededelingen van Amerikaanse burgers te luisteren.

Deze min of meer legaliseert het NSA-programma “, zegt Kate Martin, directeur van het Center for National Security Studies in Washington, die de nieuwe wetgeving heeft bestudeerd.

Eerder, de overheid nodig huiszoeking door een speciale intelligentie rechtbank goedgekeurd afluisteren telefoongesprekken, e-mailberichten en andere elektronische communicatie tussen individuen in de Verenigde Staten en de mensen in het buitenland, als de overheid voerde de surveillance in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig zijn de meeste internationale telefoongesprekken van en naar de Verenigde Staten worden uitgevoerd over glasvezelkabels, en de meest efficiënte manier voor de overheid om af te luisteren op hen is om in te haken op gigantische telecommunicatie-switches in de Verenigde Staten.

Door het veranderen van de wettelijke definitie van wat wordt beschouwd als “elektronisch toezicht,” de nieuwe wet staat de overheid af te luisteren die gesprekken zonder warrants – aanleggen om die gigantische switches – zolang het doel van het toezicht van de overheid is “redelijk geloofde “naar het buitenland zijn.

Bijvoorbeeld, als een persoon in Indianapolis iemand in Londen belt, kan de National Security Agency afluisteren dat gesprek zonder een bevel, zolang de NSA’s doel is de persoon in Londen.

Tony Fratto, een Witte Huis woordvoerder, zei zondag in een interview dat de nieuwe wet verder ging dan de vaststelling van het buitenlands-to-buitenlandse probleem, wat het mogelijk maakt de overheid om de Amerikanen in het buitenland te bellen om te luisteren.

Maar hij benadrukte dat de doelstelling van de nieuwe wet is om de overheid een grotere flexibiliteit te geven zich te concentreren op buitenlandse verdachten in het buitenland, niet om te gaan na de Amerikanen.

Het is vreemd, dat is het punt, “zei Fratto.” Wat je wilt er zeker van is dat u de buitenlandse doelgroep.

De wetgeving om de surveillance act veranderen werd met spoed door middel van zowel het Huis en de Senaat in de laatste dagen vóór het reces van Augustus begon.

push het Witte Huis voor de verandering werd mede veroorzaakt door een nog steeds geclassificeerd uitspraak eerder dit jaar door de speciale intelligentie rechter, die zei dat de regering die nodig zijn om de rechtbank goedgekeurde warrants trachten deze internationale gesprekken gaan door American switches te monitoren.

De nieuwe wet, die is bedoeld als een noodoplossing en verloopt in zes maanden, vertegenwoordigt ook een machtsverschuiving in termen van het toezicht en de regulering van toezicht overheid.

De nieuwe wet geeft de procureur-generaal en de directeur van de nationale inlichtingendienst de macht om het internationale toezicht goed te keuren, in plaats van de speciale inlichtingendiensten rechtbank. enige rol van de rechter zal zijn om te beoordelen en goedkeuren van de procedures die door de overheid in de surveillance nadat deze is uitgevoerd. Het zal toezicht houden op de gevallen van de individuen wordt gecontroleerd.

De wet gaf ook de overheid meer macht om telecombedrijven te dwingen mee te werken aan een dergelijke spionage operaties. De bedrijven kunnen nu worden gedwongen om samen te werken bij beschikkingen van de procureur-generaal en de directeur van de nationale inlichtingendienst.

Democratische Congres aides zei zondag dat sommige telecommunicatiebedrijf ambtenaren Congressional leiders dat ze ongelukkig waren met die bepaling in het wetsvoorstel had verteld en zou de nieuwe wet uit te dagen in de rechtbank. De aides zei dat de telecommunicatie-bedrijven hadden wetgevers verteld dat ze liever een gerechtelijk bevel goedgekeurd bestellen hen te voldoen.

In feite is de druk van de telecommunicatie-bedrijven op de regering-Bush blijkbaar een grote verborgen rol gespeeld in de politieke strijd over de kwestie toezicht in de afgelopen maanden.

In januari, de administratie plaatste de NSA warrantless aftappen programma uit hoofde van de Foreign Intelligence Surveillance Act, en onderworpen het voor de eerste keer aan de controle van de FISA rechtbank.

Democratische Congres aides zei zondag dat ze geloofden dat de druk van grote telecommunicatiebedrijven op het Witte Huis was een belangrijke factor in het overtuigen van de regering-Bush om dat te doen. Die bedrijven werden geconfronteerd met grote rechtszaken voor het feit dat in het geheim samen met de warrantless aftappen programma, en nu wilde een grotere juridische bescherming voor verdere samenwerking.

Maar de verandering plotseling overspoeld de rechtbank met een enorme hoeveelheid huiszoekingsbevel toepassingen, wat leidt op zijn beurt tot het besluit van het bestuur om de nieuwe wetgeving te zoeken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze