Breek NBN Co vóór de privatisering: ACCC

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) voorzitter Rod Sims heeft opgeroepen tot NBN Co maximaal worden opgesplitst in afzonderlijke entiteiten voordat deze wordt geprivatiseerd om toekomstige infrastructuur gebaseerde breedband concurrentie te waarborgen.

Sims, die op dat CommsDay NBN gereboot evenement in Sydney sprak op maandag, zei dat de opsplitsing van het bedrijf achter de bouw van de National Broadband Network (NBN) een gelegenheid om de toekomstige marktstructuur zou bieden.

NBN Co moeten worden geprivatiseerd in de toekomst. Wanneer dit het overwegen, moet de overheid niet de concurrentie om de opbrengst van de verkoop te maximaliseren beperken; er is te veel op het spel voor, ‘zei Sims. “Het zal sterk in Australië op de lange termijn belangen voor, zeg, drie afzonderlijke entiteiten gebaseerd op levering technologie om te worden verkocht, dat een platform voor toekomstige infrastructuur gegronde concurrentie kan bieden.

Sims voorstel voor toekomstige disaggregatie NBN Co’s is in lijn met de bevindingen van de Vertigan Panel, vorig jaar in opdracht van Communications minister Malcolm Turnbull, met het eindrapport in september door de Michael Vertigan-koppige panel, aan te bevelen, dat NBN Co’s andere technologie soorten moeten worden opgesplitst in afzonderlijke bedrijven, met grote delen verkocht.

Terwijl Sims erkende dat een dergelijke breuk en sell-off van het bedrijfsleven NBN Co’s zou afbreuk doen aan de uitrol van zijn nationaal netwerk infrastructuur van het bedrijf, moet de mechanismen die kon zien haar opsplitsing vóór de privatisering in beweging te zetten.

Hij betoogde dat de ervaring van de ACCC’s, als het proces niet vroeg wordt afgetrapt, is het uiterst moeilijk te doen later.

Laat ik een suggestie doen op scheiding timing, “zei hij.” Het moet worden gedaan voorafgaand aan de privatisering van de NBN Co Na die tijd, is het zeer onwaarschijnlijk dat de scheiding ooit zal voordoen. NBN Co dient daarom in te voeren regelingen die voorzien in de toekomstige scheiding van NBN Co op een geschikt moment.

“De ACCC benadrukt dat als NBN Co niet wordt uitgesplitst in de nabije toekomst, is het noodzakelijk dat er maatregelen worden opgezet nu aan toekomstige infrastructuur gebaseerde mededinging te vergemakkelijken. In dit verband moet NBN Co in plaats regelingen die voorzien in de toekomstige scheiding zetten van NBN Co op een geschikt moment, “zei hij.

Sims gesuggereerd dat dergelijke regelingen onder meer interne systemen en de boekhouding en rapportagesystemen, eraan toevoegend dat de kosten van de voorbereiding voor disaggregatie eerder vroeger dan later meer kosteneffectief op de lange termijn zou zijn.

Terwijl de invoering van een dergelijke regeling kan op een aantal initiële kosten komen, het voordeel dat te doen als het gaat om het bedrijf te scheiden in de toekomst zal zijn ver boven, “zei hij.” Ik zal altijd de concurrentie tussen aanbieders van infrastructuur liever eerder dan verschansen een Monopoly.

De ACCC is ook het overwegen van een aantal complexe prijsstelling kwesties in verband met de NBN, met de meest belangrijke zijn de administratieve verwerking van de gevolgen van de overgang naar het NBN van de prijzen voor Telstra verklaarde vaste telefonie, de algemene daling van het gebruik van Telstra’s vaste net, en de aanpak van de toerekening van kosten aan toegangsdiensten.

Bij de overgang naar het NBN, zal de waardering van transacties, waaronder de verkoop, leasing, en de ontmanteling van Telstra’s vaste activa belangrijk voor de prijzen, zei hij.

“De ACCC zal de regelgeving waarde van de activa van Telstra, niet de hogere betalingen tussen Telstra en NBN Co in hun definitieve overeenkomsten overeengekomen te gebruiken, om de kostenbasis te passen voor NBN effecten bij het bepalen van gereguleerde tarieven,” zei Sims.

Telstra regelgeving directeur Operations en Economie Analysis, Iain Little zei dat in plaats van te dwingen NBN Co op te splitsen in drie entiteiten, moet de overheid het bedrijf toelaten om het werk waarmee het is belast te voltooien.

“Als het wordt een echte overweging, de beslissing om het bedrijf te splitsen in drie kan een grote impact hebben op de uitvoering van de strategie en het kan een grote afleiding zijn. Laten we laten NBN Co gaan met het werk,” zei Little.

Hij heeft echter toegeven dat er sprake was van een plek voor de concurrentie infrastructuur, maar dat er een level playing field waar die kansen doen zich zou moeten zijn.

Little stelde dat, als een project op lange termijn openbare infrastructuur, de NBN moest de politieke cyclus overleven en als zodanig moet stevig wetgevende doelstellingen of licentievoorwaarden opgelegd die niet zou veranderen aan de grillen van de politiek en de overheid hebben.

Telstra ervaring, wanneer zij worden geconfronteerd met carrier licentievoorwaarden, ben je geneigd om sterke compliance binnen het bedrijf te ontwikkelen, “zei hij.” Ik denk dat dat een belangrijk aspect in een permanente basis. Als [NBN Co] niet in staat is om de doelstelling van vandaag te voldoen, is er geen enkel punt in het hebben van hen, maar er moeten wegen voor hen te worden voldaan.

De doelstellingen zijn nu aan de bevolking met een breedbandverbinding, “zei hij.” Als we vast komen te zitten vasthouden aan een oude technologie om een ​​service te leveren, dan hebben we een probleem.

De chief officer regelgeving voor Australische telecommunicatie carrier Opticomm, Phil Smith, zei dat de sloop NBN Co gemakkelijker toegang en een grotere toezicht voor de regelgevers zou toestaan.

Voor NBN Co best worden geregeld, de toezichthouder nodig heeft om een ​​aantal inzichten van hebben “, zei hij op het evenement.” Als je een enorme grote NBN, dan heb je dezelfde problemen dat de toezichthouder Telstra had het regelen voordat het hebben uit elkaar gegaan. Als we break it up krijg je een beter zicht op NBN Co en een betere manier om het te regelen.

Smith wees erop dat, al, NBN Co’s omvang en complexe operaties – in het bijzonder in het kader van multi-technologie mix aanpak van de overheid – had zijn uitrol belemmerd.

De greenfield deel van de build is af te leiden NBN Co uit de brownfield inzet, “zei hij.” Waarom niet splitsen dat en maken het een concurrerende ruimte?

“Er is al bewijs binnen NBN Co, dat een type van de inzet kan afleiden van de anderen,” zei hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data