Braziliaanse Hooggerechtshof omver werpt WhatsApp ban

Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een eerdere uitspraak dat vandaag geblokkeerd messaging tool WhatsApp in heel Brazilië voor een paar uur opgeschort.

Meer over WhatsApp

Volgens de president bij het Hof van Cassatie, Ricardo Lewandowski, de uitspraak van Rio de Janeiro rechter Daniela Barbosa in strijd met de vrijheid van meningsuiting, communicatie en manifestatie van het denken.

Naar aanleiding van het besluit van het Hooggerechtshof, werd de dienst weer beschikbaar gesteld door het land van de cel vervoerders, die al het blokkeren van de app sinds 02:00 vanmiddag.

Lewandowski voegde eraan toe dat het verbod was “disproportioneel”. Judge Barbosa had geëist dat WhatsApp uitwisselingen van mensen onder strafrechtelijk onderzoek doorgestuurd naar de politie in real-time voordat encryptie wordt toegepast.

Facebook in staat is om diensten aan te schaffen en te laten draaien (samen met een ton van het deeg) lijkt een winnende strategie voor nu. WhatsApp waarschijnlijk zou zijn geïntegreerd in Google op een onhandige manier als de zoekgigant het bieden oorlog gewonnen.

“Het is niet redelijk om [beslissing Judge Barbosa’s] om te bloeien als het schept rechtsonzekerheid onder de gebruikers van de dienst, waardoor miljoenen Brazilianen niet in staat om te communiceren met elkaar laten lijken,” Lewandowski schreef.

Rechter Barbosa, aan de andere kant, zei eigenaar WhatsApp’s Facebook kan niet doen alsof de wet niet op hen van toepassing.

“[Facebook] stelt zich boven de Braziliaanse wetgeving. Brazilië op de tweede plaats in termen van WhatsApp gebruikers wereldwijd. Dus ze hier komen, bieden de service, de winst uit die en wilt worden op de rand van de wet ?,” de rechter vertelde Braziliaanse nieuws portal G1.

WhatsApp is een belangrijk communicatiemiddel voor ongeveer de helft van de bevolking van Brazilië, met veel gebruik van de dienst voor het bedrijfsleven. De service was geblokkeerd in Brazilië in andere gelegenheden in het afgelopen jaar door rechters in het hele land, allemaal op hetzelfde terrein.

Eerder vandaag, minister van Justitie Alexandre Moraes zei dat hij zou proberen en een manier vinden om een ​​dergelijk verbod te stoppen wordt gedwongen.

“We uiteindelijk gepakt tussen de twee tegenover elkaar gelegen uiteinden van het debat. Aan de ene kant, niet verstrekken van informatie door degenen die absoluut noodzakelijk informatie te houden in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, en aan de andere kant, als er de behoefte aan een verbod, dit van invloed op miljoenen mensen, “Moraes vertelde verslaggevers op een persconferentie vandaag.

“We moeten dit regelen. We zijn het ontwikkelen van een project, zodat er een middenweg, in de zin dat de vennootschap die de informatie die een zetel in Brazilië, die technisch in staat stelt om de Braziliaanse informatie moet hebben,” de minister toegevoegd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze