Bill Gates is het eens met de FBI, niet Apple als het gaat om de iPhone hack verzoek

Microsoft-oprichter Bill Gates is het eens met de FBI, en niet Apple, in de uitspraak voor Apple te helpen break-in om de iPhone van de verdachte San Bernardino shooter. (Werk hieronder)

De Financial Times meldt Gates gaat tegen de korrel van een andere technologie reuzen zoals Facebook en Twitter, die Apple’s houding gesteund niet op te geven de regering een ‘backdoor’ in zijn producten.

“Dit is een specifiek geval waarin de regering wordt gevraagd om toegang tot informatie. Ze vragen niet om een ​​aantal algemene ding, ze vragen om een ​​bijzonder geval,” Gates vertelde de Financial Times.

Het is niet anders dan [de vraag] moet iemand ooit in staat zijn om de telefoon bedrijf te vertellen om informatie te krijgen, zou iemand in staat zijn om bankgegevens te komen zijn geweest. Laten we zeggen dat de bank had een lint rond de schijf vastgebonden en zei: ‘maak me niet knip dit lint omdat je me snijd het vele malen’.

Gates, die zich van Microsoft heeft gedistantieerd voor de wereld van de filantropie, gaat tegen de eigen steun van Apple Microsoft’s vorige week.

Federale agenten hebben geprobeerd om de toegang tot de iPhone sinds Farook en zijn vrouw, Tashfeen Malik krijgen, doodde 14 mensen en verwondde tientallen in de schietpartij op 2 december.

De FBI zei dat het niet in staat om de iPhone te openen in vraag, want het is vergrendeld met een toegangscode. Vorige week, een rechter oordeelde Apple moet “redelijke technische assistentie” om te helpen agenten ontgrendelen van de telefoon te bieden.

Tim Cook, CEO van Apple, is vocaal in hun verzet tegen de uitspraak.

“Wij menen dat de beste weg vooruit zou zijn voor de overheid om haar eisen in het kader van de Wet Alle Writs trekken en, zoals sommigen in het Congres hebben voorgesteld, vormen een commissie of een ander panel van deskundigen op intelligentie, technologie en burgerlijke vrijheden aan de gevolgen voor de te bespreken rechtshandhaving, de nationale veiligheid, privacy en persoonlijke vrijheden, “Cook vertelde werknemers in een brief verkregen door BuzzFeed.

Update: In een verklaring aan Bloomberg dinsdag Gates zegt dat hij werd overrompeld door het nieuws dat hij steunde de FBI

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze