Australische regering bereid om ongecensureerde burger gegevens delen

Nieuwe dia’s gelekt door NSA klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de Australische regering was bereid om grote hoeveelheden ongecensureerde gegevens die zij over haar burgers verzameld met een aantal andere landen over de hele wereld te delen.

De dia’s uit april 2008 voor het eerst gemeld door The Guardian, tonen de bereidheid van de Australische regering, door het directoraat Australische Signals, te overhandigen van grote hoeveelheden metadata op zijn burgers aan de andere regeringen van de groep Vijf Ogen – de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland.

De Australische Signals directoraat – of Defence Signals Directorate (DSD), zoals het in 2008 bekend was – werd gezegd dat ze in staat zijn om “bulk, niet-geselecteerde, niet-minimale metadata te delen, zolang er geen intentie om te streven naar een Australische nationale – onopzettelijke collectie wordt niet gezien als een belangrijke kwestie “.

Waar sprake is van een “patroon van het leven” zoek naar de metadata op zoek naar een specifiek individu met behulp van hun metadatarecords richten, de DSD zei in de dia die een ministerieel bevel zou moeten worden verkregen.

Metadata is de informatie over een communicatie, zoals de tijd een oproep werd gedaan, de locatie van de oproep, het telefoonnummer en de gespreksduur. In het boekjaar van het lek van de dia’s, de procureur-generaal van de afdeling opgenomen 183.099 vergunningen van de overheid afdelingen om toegang te krijgen tot metadata van Australische telecombedrijven. Deze plaat begint pas vanaf november 2007 en sluit de nationale veiligheidsdiensten, zoals de Australische Security Intelligence Organisation (ASIO).

In 2011-12, vergunningen voor de toegang metadata steeg tot 293.501. De meest recente cijfers zijn nog niet vrijgegeven, maar de procureur-generaal van de afdeling vertelde de website dat het verslag over de interceptie van telecommunicatie en de toegang in het laatste boekjaar is het gevolg van deze maand te worden ingediend.

De Snowden lekken Ook blijkt dat de Australische federale politie werd de herziening van hoe Signals Intelligence informatie kan worden gedeeld met niet-inlichtingendiensten.

De collectie van metadata is een bron van grote controverse in Australië in het afgelopen jaar, met de Australische parlement geweest, dit jaar komen met een evaluatie in de nationale verplichtingen inzake beveiliging voor Australische telecommunicatiebedrijven. Als gesprekken en teksten worden steeds meer dan verhuizen naar gegevens over de netwerken en facturering plannen de loop der tijd zijn veranderd, zijn telco’s niet nodig om metadata administratie te bewaren voor de facturering, wat betekent dat wetshandhavingsinstanties hebben minder toegang tot deze gegevens had.

De agentschappen hebben gelobbyd bij de overheid om ISP’s eisen dat deze gegevens op te slaan voor maximaal twee jaar, maar noch de vorige regering, noch de nieuwe regering die elke stap in de richting waarbij een verplichte bewaarplicht.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze