Australische overheidsinstellingen toegang tot meer metadata

In een jaar waarin Australische overheidsinstellingen vochten om telecombedrijven te dwingen om metadata administratie te bewaren voor maximaal twee jaar, is gebleken dat deze agentschappen toegang gekregen tot de gegevens op 319.874 gelegenheden in het afgelopen boekjaar.

De toegang tot de metadata – de tijd, datum, locatie, en de ontvanger informatie over telefoongesprekken, e-mails en andere communicatie – door de Australische overheid is omstreden in het afgelopen jaar. De overheid is momenteel zit op een rapport samen te stellen in het kader van de voormalige parlement, dat stelde dat een besluit over de vraag of te dwingen telecommunicatie-bedrijven om de gegevens voor maximaal twee jaar te behouden moet worden gemaakt door de overheid.

The Greens partij heeft geduwd om de agentschappen nodig hebben om een ​​bevel van een rechter te krijgen voorafgaand aan de toegang tot de gegevens, maar de Australische federale politie en anderen hebben gezegd dat dit een knelpunt dat de onderzoeken zou hinderen zou creëren.

Een lek van de voormalige NSA aannemer Edward Snowden onlangs ook bleek dat de Australische overheid was, bereid om te delen; bulk ongecensureerde metadata op Australische burgers met andere leden van de zogenaamde Vijf Ogen, zolang bepaalde personen niet werden gericht.

Late gisteren, de procureur-generaal ingediend het jaarverslag (PDF) van de Telecommunicatiewet (onderschepping en Access) Act 1979, in detail beschrijven hoe overheidsinstellingen telecommunicatie hebben onderschept en opgeslagen metadatarecords toegankelijk in het afgelopen boekjaar.

In het afgelopen boekjaar, wetshandhavingsinstanties, federale overheidsdiensten, provinciale overheden, gemeenten en andere overheidsinstanties toegankelijk telecommunicatie-records voor strafrechtelijke onderzoeken 319.874 keer, een stijging van 290.358 in het vorige boekjaar.

Het rapport naar beneden bijgesteld zijn oorspronkelijke 2011-12 cijfer van 293.501 tot 290.358 na advies van de Commissie Crime Australian dat het aantal van haar vergunningen verminderd door meer dan 3.000.

Grote toename kwam vooral van de wetshandhavingsinstanties met de AFP, tot 25.582 vergunningen van 22.900 in 2012; de New South Wales Police, tot 119.705 van 103.824 in 2012, en de West-Australische politie, tot 19.812 van 12.293.

Het is niet alleen de rechtshandhaving dat de toegang tot de metadata krijgt, echter. Lokale en nationale overheden, waaronder RSPCA South Australia, Wyndham gemeenteraad, Racing NSW, en het ministerie van Visserij goed voor 2.355 vergunningen in het boekjaar voor de bescherming van de overheidsinkomsten.

Inclusief vrijstellingen voor niet-strafrechtelijke onderzoeken vergunningen, het totale aantal vergunningen zit op 330.640.

In reactie op de groeiende controverse rond de toegang tot telecommunicatie-dossiers, het verslag van dit jaar bevat ook een aantal case studies waarin de reden waarom de agentschappen toegang tot de gegevens nodig hebben. Een van deze case study van Wyndham gemeenteraad legt uit dat de Raad gebruik gemaakt van een telefoonnummer dat het van Ambulance Victoria had gekregen op te sporen en te vervolgen eigenaar van een hond waarvan de hond had een oudere man aangevallen, maar verliet de scène na het bellen voor een ambulance.

De Australische Misdaad Commissie ook benadrukt dat het gebruik maakt van telefoon records naar het witwassen van geld op te sporen.

De wetshandhavingsinstanties zijn gegaan naar lengtes om erop te wijzen dat, hoewel metadata toegang tot een bevel niet nodig, de toegang tot de inhoud van de communicatie of afluisteren van telefoongesprekken nog steeds behoefte aan een bevel. Echter, het rapport blijkt ook dat de Australische Federale Politie in het afgelopen boekjaar in te voeren een onderschepping in een geval waar een persoon was waarschijnlijk wordt gebeld door een persoon die dreigt te doden of ernstig verwonden iemand anders.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze