Australische overheid CIO vertrekt

Australische regering chief information officer Glenn Archer zal de rol verlaten na iets meer dan 12 maanden van post tot IT governance en hele-of-government IT-beleid voor de Commonwealth regering.

Archer, die in 2010 na een periode als de CIO van het Ministerie van Onderwijs, en zeven jaar in diverse rollen in Centrelink om de Australische regering Information Management Office (Agimo) kwam, tweeted vandaag dat maandag zijn laatste dag in het zou zijn publieke dienst.

Vandaag is mijn laatste dag in de Australische overheid. Zal triest om afscheid te nemen van personeel in #AGIMO maar kijk ernaar uit om verder te gaan zijn.

Een ministerie van Financiën woordvoerder bevestigde ook naar de website die Archer zou vertrekken.

“Finance kan vandaag bevestigen dat effectief COB, zal de heer Archer teruggetrokken hebben uit de Australian Public Service,” aldus de woordvoerder.

De redenen voor het vertrek Archer’s blijft onduidelijk. De woordvoerder weigerde verder commentaar, en weigerde vragen over de vraag of Archer zou worden vervangen beantwoorden.

Volgens het ministerie van Financiën organogram (PDF), Lesley Seebeck, de adjunct-secretaris voor ICT-vaardigheden, capaciteit en investeringen, zullen acteren CIO na Archer verlaat.

Archer werd, benoemd CIO in december 2012, toen; CIO Ann Steward aangekondigd haar pensionering. Op het moment, Agimo ervoor gekozen om de verantwoordelijkheden te splitsen voor die rol tussen Archer als de CIO en John Sheridan als chief technology officer.

rol Archer was om toezicht te houden IT-governance en het beleid voor IT voor de gehele overheid, terwijl de rol van Sheridan is gecentreerd rond het leveren van hele-of-government doelstellingen voor netwerken, online services, en inkoop.

De toekomst van de CIO rol in het geding is, echter, met de; digitale economie beleid Coalitie; aanbeveling dat Agimo een groot deel van haar IT-beslissingsbevoegdheid overgedragen aan een ander gebied van het ministerie van Financiën. rol Agimo zou meer zijn om advies te geven aan het kabinet en uitgegroeid tot een ondersteuning agentschap voor de Australische regering ICT-adviesraad, die nog moet worden vastgesteld.

In de nota, Communicatie Minister Malcolm Turnbull sloeg het besluit van de regering om aparte CIO en CTO rollen te creëren, waarin staat dat de splitsing had geleid tot duplicatie en had onduidelijke doelstellingen voor de hele-of-overheidsbeleid gemaakt.

“Het resultaat is voortgezet duplicatie en versnippering van leveranciers, strategieën en prioriteiten,” het document vermeld.

Een woordvoerder van Turnbull is benaderd voor commentaar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze