Australië Senaat passeert Net controle bill

Het passeren van het wetsvoorstel zal Australië plaatsen in het selecte internationale gezelschap van landen als China, Saoedi-Arabië en Singapore, die allen hebben wetgeving aangenomen om te proberen de inhoud op het internet te filteren.

De wetgeving werd door de Senaat met de steun van de conservatieve Tasmaanse senator Brian Harradine op bezwaren van Democraten en de Partij van de Arbeid. Democraat Senator Natasha Stott Despoja opgemerkt bezwaar van haar partij bij de factuur, zeggen dat het steunden de noodzaak om illegale en aanstootgevende inhoud op het internet te controleren, maar voelde dat de wetgeving regering zou dit niet doen en zou een nadelig effect op de Internet-industrie hebben.

De Broadcasting Services amendement (Online Services) Bill 1999 zal overhandigen de controle over de regulering van internet-content naar de ABA, dat er dan verantwoordelijk voor het horen van klachten over illegale of aanstootgevende inhoud gevonden opde internet zal zijn. Zodra de ABA vaststelt dat een site is beledigend of illegaal zal het dan de macht hebben om direct ISP’s te nemen van de inhoud van hun servers. ISP’s zullen ook worden gedwongen om de industrie gedragscodes die waarschijnlijk het gebruik van het blokkeren van technologie op hun servers mandaat zijn aan te sluiten.

Cijfers van de industrie hebben de wetgeving als technisch niet haalbaar en mogelijk onwerkbaar gebrandmerkt. In een recente brief aan de minister van Communicatie en Informatietechnologie, senator Richard Alston, CEO Connect.com’s, John Stuckey merkte op dat het instellen van filtering software op het netwerk van zijn bedrijf zou kunnen kosten maar liefst $ 1.500.000.

De online diensten wetsvoorstel is ook onder vuur komen uit het buitenland met de Amerikaanse senator Ron Wyden te merken in een brief aan de Australische Amerikaanse ambassadeur, Andrew Peacock, dat de regeling in strijd is met de geest van de Australië en de Verenigde Staten gezamenlijke verklaring 1998 betreffende de elektronische handel.

Australië piek Internet orgaan van de industrie, de Internet Industry Association (IIA), speelde een prominente rol bij het lobbyen bij de regering op wijzigingen in het wetsvoorstel en was invloedrijk in een aantal van de amendementen die uiteindelijk werden uitgevaardigd. Volgens het IIA’s Chair, Patrick Fair, de wetgeving zal waarschijnlijk resulteren in de meeste Australische ISP’s toetreding tot de industrie codes die het gebruik van filtersoftware zal afdwingen.

Terwijl Fair zei dat de wetgeving is een klap voor de industrie, merkte hij op dat het IIA kunnen verwateren enkele van de zwaarste aspecten van de wetgeving was geweest.

We zeiden in onze onderwerping dat we hoewel de overheid moet opnieuw beginnen met de wetgeving, maar we kregen niet een vermindering van de sancties, hebben we niet een verwijdering van het blokkeren van krijgen – over het algemeen hebben we niet winnen van dit proces. Anderzijds een aanzienlijk deel van onze onderwerping in deze factuur. De IIA bij de onderhandelingen over de code regeling voor het wetsvoorstel zal worden in een goede positie om de financiële belangen van de industrie te beschermen.

Volgens Fair, amendementen op het wetsvoorstel om ervoor te zorgen dat de ABA niet opgezet technisch niet haalbaar of financieel schadelijke regelgeving zal een aantal van de hap uit de wetgeving.

Een grote en belangrijke verandering die is ontstaan ​​uit onze inzending – is de mogelijkheid om codes aan te wijzen, maar we hebben nog steeds de factuur en we zijn niet blij mee, aan de andere kant van de regering klopte een aantal van de scherpe kantjes eraf.

Volgens betrokkenheid Fair het IIA in het maken van opmerkingen en lobbyen bij de regering op veranderingen het wetsvoorstel is het een doelwit ofresentment van een aantal sectoren van de industrie. Hij was graag op wijzen outthat het IIA niet het wetsvoorstel te steunen en haar lobbywerk pogingen waren gericht op het minimaliseren van schade van de wetgeving aan de industrie.

We voelen ons een beetje punch gedronken bij het IIA, omdat de industrie is een gaan bij ons voor het werken met de overheid over de wetgeving. Wat ik wil duidelijk maken is dat we niet de wetgeving uitvond, en we ertegen was, maar we voelen dat door samen te werken met de overheid hebben we hada substantieel effect op het veranderen van het wetsvoorstel om de hardheid van de wetgeving te verminderen.

Ondanks de wijdverspreide kritiek, de minister voor Informatietechnologie, senator Richard Alston beweerde dat de wetgeving zal niet schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de online economie.

We hebben duidelijk gemaakt dat we niet willen de ontwikkeling van de informatie-economie belemmeren in Australië. Naar aanleiding van de Senaat Select Committee over het verslag van Information Technology in het wetsvoorstel, de regering introduceerde wijzigingen om ervoor te zorgen dat deze doelstelling werd gehaald “, aldus Alston.

Een van de organisaties leidt het protest tegen het wetsvoorstel is Electronic Frontiers Australia (EFA), een online burgerlijke vrijheden lobbygroep. Volgens de EFA Director, Kimberly Heitman, het passeren van de wetgeving door de senaat was zeer teleurstellend, maar zijn organisatie zal haar protest acties voort te zetten.

Terwijl wij betreuren en betreuren het optreden van de Senaat, zijn er twee belangrijke opties beschikbaar voor ons – dit is nog steeds nodig door middel van het Huis van Afgevaardigden door te geven, zodat we kunnen hopen dat een aantal van de politici daar het wetsvoorstel zal onderzoeken een beetje dichter, “Heitman genoteerd. “Dit wetsvoorstel vereist ook een hele reeks andere wetgeving om het af te dwingen. Het is mogelijk dat de nieuwe senaat enig effect op wijziging van de wetgeving waardoor het minder belastend voor de industrie zal hebben.

Heitman merkte op dat de wetgeving is zeer waarschijnlijk niet in staat om de doelstellingen van de overheid te bereiken op het internet te censureren en het is zeer waarschijnlijk om het effect van het filteren van onschuldige als ‘aanstootgevend’ content en zal een nadelig effect op de ontwikkeling van online Australië hebben economie. “Dit land heeft een heel nieuw gebied van e-commerce gemaakt – hoe je uit Australië snel te krijgen,” zei hij.

Heitman stelde ook voor dat de wetgeving waarschijnlijk adult sites offshore-of metro rijden, wat resulteert in de mogelijkheid dat de Australische kinderen in staat zijn om toegang te krijgen tot meer inhoud die wordt niet geregeld door de overheid zal zijn.

Wat we worden geconfronteerd is dat sinds kan er geen wettelijke X-rated sites in Australië, de sites zal ofwel het land te verlaten, of sites die overblijven zullen de VN-rated en zal geen wroeging te voldoen aan thelaws zij willen voelen al illegaal. Wat we waarschijnlijk geconfronteerd met een toename van de kinderen het krijgen van materiaal dat niet-gewaardeerde in Australië.

De EFA heeft een nationale dag van protest gepland deze vrijdag aan haar bezorgdheid over het wetsvoorstel te registreren.

We zullen nog steeds met behulp van vrijdag protest dag bewust te maken van de gemeenschap dat zij een ongefilterd internet hebben verloren en zich te richten dat de overheid de kar voor het paard heeft gebracht door de invoering van de wetgeving voordat zij beschikt over de technologie om te kunnen verhogen.

Details van de EFA’s protestacties te vinden op www.efa.org.au.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze