Australian IT panel waarde regering onder de loep

De Australische regering zal het analyseren van de waarde van de overheid IT-panelen voor panelleden, te midden van enige bezorgdheid uit het bedrijfsleven dat het aantal panelen: de kosten van de toetreding tot opwegen tegen de voordelen van de panelen.

In een blogpost van vandaag, Australische regering chief technology officer John Sheridan zei dat hij gaat naar de 156 IT-panelen die worden gebruikt door de Australische regering om de waarde van panelen voor de deelnemers bepalen analyseren.

Volgens de gegevens van Sheridan, zei hij dat van de 156 panelen, zijn er 1.360 leveranciers die zich bezighouden met 12.100 contracten toegekend voor een totaal van AU $ 5700000000.

Er is enige bezorgdheid van de industrie dat degenen die hebben geïnvesteerd in de toetreding tot de panelen en het indienen van reacties op de offertes worden niet gegunde contracten in het kader van de panelen, en, uiteindelijk, de investeringen in deelname aan de panelen worden niet terugverdiend.

de website heeft gehoord van leveranciers die als gevolg van de hoeveelheid panelen, en de lengte van de periode waarin de panelen lopen, sommige zijn in een constante staat van nieuw verzoek om panelen op een hoge kosten voor deze bedrijven.

Australische Information Industry Association (AIIA) CEO Suzanne Campbell vertelde de website vandaag dat de kosten van toetreding tot de panelen is een zorg voor de IT-bedrijven die lid zijn van de industrie-groep.

“Het is enorm duur. De situatie is, in het hele land, hebben we zeer veel panelen. De panelen moeten worden vernieuwd op een regelmatige basis, en zoals panelen zijn vernieuwd, dat extra kosten maakt,” zei Campbell.

Panelen die niet worden bijgewerkt zo regelmatig dat sommige bedrijven niet in staat zijn om een ​​aantal nieuwere diensten aan te bieden aan de overheid.

De doorlooptijd tussen verfrissende betekent in sommige aspecten van ICT, innovatie sneller gebeurt dan de panelen te worden ververst. De overheid wordt achter zitten, maar in ieder geval, is de industrie geplakt met de zeer hoge kosten van deelname aan dit proces.

Campbell zei dat de kosten ook garandeert geen contracten voor de betrokken bedrijven.

Simpelweg op een paneel en het bijhouden van de gegevens up-to-date betekent niet dat je gaat voor elk bedrijf te krijgen. Zo kan het een zeer, zeer hoge kosten zonder enige beloning op alle.

Het parlement voerde een onderzoek naar aanbestedingsprocedures eerder dit jaar, en vorige maand een rapport beveelt aan dat de overheid te vereenvoudigen offertetrajecten en herzien voorbeelden van beste praktijken voor de aanbesteding in andere rechtsgebieden.

De coalitie toenmalige oppositie; bracht een beleidsvoorstel voor de september 2013 verkiezingen, dat de aanschaf panelen zou vervangen tussen de verschillende overheidsinstanties met een centraal register van de dienstverleners worden beheerd door het ministerie van Financiën.

De Commonwealth regering, is op dit moment in het proces, van het ontwikkelen van een cloud provider panel tegen het einde van het jaar worden afgerond, en is op zoek naar het aanbieden van een flexibele regeling voor de panelleden om cloud-diensten die inspelen op de behoeften van verschillende overheidsinstellingen bieden .

onthulde eerder deze maand, dat het ministerie van Financiën is ook overleg met de industrie over de plannen om een ​​door de voormalige Labour-regering voor agentschappen eis te laten vallen aan de goedkeuring van zowel de portfolio minister en de procureur-generaal te krijgen voordat het beweegt beveiligde overheid gegevens in een offshore-cloud service.

De reactie op het voorstel, is gemengd binnen de industrie, met een aantal zorgen over de veiligheid van de burger data lokale cloud providers. Campbell zei dat de AIIA is voorstander van het voorstel.

“Wij denken dat als je een business case heb ontwikkeld binnen een afdeling of instantie die door de gemachtigde, op de juiste wijze gedelegeerd proces binnen die organisatie heeft goedgekeurd, en het heeft ministeriële sign-off, we willen gewoon weten waarom het heeft procureur-generaal sign-off ook. Het lijkt onnodig dubbel werk, de kosten, en de invoering van een extra laag van complexiteit, “zei ze.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze