AU $ 49000000000 man aangeworven door Tanner’s Razor Gang

Sir Peter Gershon, de deskundige inkoop verantwoordelijk voor het snijden 23 £ miljard (AU $ 49000000000) uit de begroting van de Britse regering door middel van ICT-efficiency beoordelingen is aangeworven door minister van Financiën Lindsay Tanner voor de begroting van de federale regering’s Razor Gang.

Tanner heeft Gershon geselecteerd aan het hoofd van een herziening van de federale overheid AU $ 6000000000 jaarlijkse technologie begroting, met de minister een beroep op de deskundige en slash AU $ 16000000000 algehele van het ICT-uitgaven.

Sir Peter Gershon

Credit: Kabinet van de Minister van Financiën en Deregulering

“Onder de overheid van Howard was deze uitgaven volledig ongecoördineerd, wat leidt tot ernstige inefficiënties en kosten klapband”, aldus Tanner in een verklaring.

Gershon, een voormalige chief executive van de Britse schatkist, een ontmoeting met Tanner eind vorige week de plannen voor de herziening te bespreken, naar huis terugkeren in de komende van een drie maanden durende stint in Australië vanaf juni weekend.

Hoewel Gershon is niet te wijten terug in Australië tot die tijd, een woordvoerder van de minister vertelde de website.com.au vandaag: “Hij zal beginnen werken met de afdeling vanaf nu.”

De woordvoerder zei dat de overheid een deskundige van binnen Australische gelederen op de rol voor de afwikkeling op Gershon te nemen hadden gezocht, maar kon geen verdere details op dit moment te bieden.

“Sir Peter’s track record op het hoogste niveau van zowel de industrie en de overheid in het Verenigd Koninkrijk spreekt voor zich”, aldus Tanner.

“Zijn expertise als marktleider, strateeg en zeer effectieve recensent van het openbaar bestuur maakt hem tot een overtuigende kandidaat om de manier waarop de Australische regering beheert het gebruik van ICT te beoordelen,” zei hij.

De aankondiging komt na Tanner vertelde ABC Radio laatste week van zijn voornemen om de “ultra-gedecentraliseerde” ICT model overgenomen van de overheid van Howard, schat dat meer dan AU $ 6000000000 wordt ondoelmatig besteed elk jaar te hervormen.

“De twee aankondigingen zijn zeker verwant in termen van wat we naar kijken”, aldus een woordvoerder van de minister.

Volgens de woordvoerder, een van de prioriteiten van de overheid is om meer communicatie tussen overheidsinstanties met vergelijkbare portefeuilles mogelijk te maken – zoals de ATO en Centrelink – om informatie te delen.

“Er zijn duidelijke mogelijkheden voor efficiëntieverbeteringen in de informatie- en communicatietechnologie … de herziening zal de manier waarop organisaties beheren ICT-investeringen, met inbegrip van onderhoud, intra-agency koppelingen, de ontwikkeling en de personeelsbezetting te onderzoeken”, aldus Tanner.

reputatie Gershon werd gecementeerd in 2003, nadat de toenmalige premier Tony Blair nodigde hem uit om een ​​ingrijpende herziening van de efficiëntie in het Engels publieke sector zich ertoe aanzienlijke middelen die kunnen worden herverdeeld in een 2004 Spending Review identificeren.

Er wordt geschat dat besparingen geleden als gevolg van de herziening hebben overschreden? 23 miljard (AU $ 49000000000) met ingang van december 2007.

Gershon zal worden bijgestaan ​​door het ministerie van Financiën en Deregulering in de gehele review proces, en zal naar verwachting terug naar de Minister verslag uit september van dit jaar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze