Aspen Ideas Festival: Het gebruik van apps, sociale media om inheemse gemeenschappen te machtigen

ASPEN, COLO. – Er is een “tsunami van de vernietiging het vegen van de planeet” – meer in het bijzonder, de vernietiging van inheemse gemeenschappen, traditionele cultuur en diversiteit, volgens de National Geographic Society fellow en documentair fotograaf Chris Rainier.

Meer van de 2013 Aspen Ideas Festival

Zappos CEO suggereert hoe startups slimmer, productiever steden kunnen bevorderen; Hoe tech, kunst snijden op de San Francisco Bay Bridge, Is Twitter het terugbrengen van de live tv-ervaring;? De waarde van vertrouwen in de technologie, financiën en overheid; Hoe gegevens kunnen helpen het oplossen van internationale criminaliteit, het gebruik van apps, sociale media om inheemse gemeenschappen te machtigen; Hoe groter bedrijf beeld achter driverless auto’s; Fueling stimulansen voor hernieuwbare energie in de wereld; Toyota VP schetst stappen die nodig zijn voor ‘automatische’ rijden; De invloed van open source technologie op design, kunst

Lezingen in het Aspen Ideas Festival op zondagavond, Rainier bood wat kan worden beschouwd als een verrassende (misschien zelfs controversiële) follow-up suggestie: gebruik maken van nieuwe vormen van technologie en sociale media om te vieren “oude tradities en delen verhalen van culturen leven op de rand die liggen diep in de woestijn van ons bestaan. ”

Ook de laatste foto assistent van Ansel Adams, Rainier aan herinnerd dat hij geleerd van de bekende fotograaf over het bericht van de kunst, maar ook hoe de fotografie te gebruiken als een sociale tool.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Bovendien, een van de grote voorrechten van een reiziger, Rainier voorgesteld, is in staat om “contact” met de culturen die de meeste mensen niet (of zelfs niet kunnen) zien.

“Voor mij, fotografie en reizen is over het reserveren van oordeel, het stappen in een andere cultuur, en dingen te ontdekken,” zei Rainier.

Verwijzen naar de traditie en de praktijk van artistieke fysieke littekens binnen vele inheemse stammen in Afrika en Nieuw-Guinea, aangehaald Rainer dat vele culturen geloven dat het menselijk lichaam zelf is slechts “een doek voor een verhaal te vertellen.”

Rainier beweerd dat het een “voorrecht voor ons allen van ons in leven te zijn” op dit “kruispunt van de menselijke evolutie” tussen het ontmoeten van traditionele samenlevingen en de mogelijkheid om kennis te verspreiden over die culturen door middel van technologie.

Hij stelde voor om het publiek om een ​​online cursus in meerdere talen die cursussen voor banen zou kunnen leiden tot voorstellen – een duurzaam model waarbij deze gemeenschappen niet gedwongen worden om te verhuizen naar stedelijke omgevingen.

Rainier overzicht gemaakt met andere projecten die reeds zetten dat begrip in beweging, met inbegrip van apps worden ontwikkeld door Nokia, Apple en Google Translate team.

Zo Rainier erkend dat terwijl sommige critici deze ontwikkelingen in technologie zou impliceren “het maken van de wereld plat,” tegengegaan hij, dat moeten we niet vergeten dat de traditionele samenlevingen zijn ‘verlangen om een ​​deel van de dialoog.

Rainier wees er ook in de richting van National Geographic Enduring Voices project, ook in samenwerking met Google Translate evenals YouTube, voor het behoud van bedreigde talen.

Het initiatief geschat dat meer dan de helft van de meer dan 7000 talen gesproken op aarde zou kunnen verdwijnen in 2100.

Met als doel het voorkomen van de taal uitsterven, de Enduring Voices team gaat in gemeenschappen wereldwijd uit Oost-Siberië naar de zuidpunt van Zuid-Amerika niet alleen native speakers het onderwijzen van de hele structuur van deze talen, maar ook de bijbehorende mondelinge geschiedenis en folklore ook op te nemen.

Rainier merkte op: “Als je de jongere generatie wil die taal spreken, maken het mogelijk en relevant is.”

Rainier concludeerde dat “we in een race tegen de klok” voor het behoud van deze culturen, encouranging iedereen in het publiek met connecties in de technologie wereld tot nu toe mee te doen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport