ARM macht Qualcomm eindelijk biedingen op servermarkt

Meer dan ooit, datacenters draaien de hele wereld, maar velen van hen hebben een 21e-eeuwse reboot. datacenters van vandaag hebben efficiënter, overbodig, en flexibeler dan ooit. We onderzoeken wanneer en hoe je het best je eigen datacenter versus wanneer uit te besteden naar de cloud of een service provider, en wanneer een hybride aanpak.

Windows, Linux ARM servers zijn op hun weg naar het datacenter; microservers: Niet wonen aan de hype, Windows Server met ARM? Gekkere ideeën zijn gebeurd; Applied Micro, Canonical aanspraak maken op de eerste ARM 64-bit server productie software-implementatie; Qualcomm mist Q4 winst, omzetdoelstellingen met zwakke vooruitzichten

ARM servers, met hun lage stroomverbruik, zijn al lang bewegen in serverruimtes en zelfs beginnen; mars naar het datacenter. Hoewel veel ARM-leveranciers – zoals Applied Micro Circuits, Advanced Micro Devices en Cavium – hebben geduwd deze trend, een belangrijke fabrikant van ARM, Qualcomm Snapdragon met zijn ontwerpen, was uit de server markt bleef. Tot vandaag.

Volgens diverse nieuwsberichten, heeft Qualcomm CEO Steve Mollenkopf aangekondigd dat het bedrijf snel zou aanbieden ARM-server CPU’s.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Tijdens deze analist dag aankondiging, Qualcomm niet zulke fundamentele vragen te beantwoorden: Hoeveel cores, hoe snel, hoeveel, en wanneer? We zullen moeten wachten op de antwoorden.

De enige “specifieke” Mollenkopf zou bieden, is het simpele feit dat Qualcomm is het ontwikkelen van low-power chips voor het datacenter. Met; omzet van Qualcomm’s alleen maar groter 6,5 procent in het boekjaar 2014, – en dat is veel lager dan de eerdere groei van ongeveer 30 procent – het kan worden aangenomen dat Qualcomm executives voelde het bedrijf nodig is uit de mobiele markt in te breken in de groeiende datacenter en server markten.

Terwijl het datacenter niet zo sexy als smartphones en tablets kunnen zijn, is de groei van de wolk het verhogen van de vraag naar high-end, maar goedkoop, servers. Dit, op zijn beurt, geeft de ARM verkopers kans op traditioneel datacenter chip Intel krachtcentrale te nemen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de beweging van Qualcomm in deze ruimte beïnvloedt dit steeds belangrijker wordende markt.

 verhalen

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren