? Apache Libcloud: De open-source cloud-bibliotheek om alle wolken met elkaar te verbinden

Een van de grote problemen met de cloud is altijd geweest interoperabiliteit. De Apache Software Foundation (ASF) lost dit probleem met de release van Apache Libcloud v1.0, de cloud service interoperabiliteit bibliotheek.

Apache LibCloud bereikt 1.0 release.

Je mag niet van gehoord, maar Libcloud heeft een lange geschiedenis. Het werd opgericht in 2009. De code is een Python-bibliotheek, die de verschillen tussen de verschillende cloud provider application programming interfaces (API’s) verbergt. Het stelt ontwikkelaars en systeembeheerders verschillende bronnen cloud te beheren door middel van een samengesteld en eenvoudig te gebruiken API.

In de vroege dagen, cloud providers begonnen met Infrastructure-as-a-Service (IaaS) virtuele machine (VM) hosting van KVM, VMware of XenServer VM. Apache Libcloud geabstraheerd van het verschil tussen deze platforms. Zij deed dit door middel van een enkele Python API om gegevens uit meerdere cloud verzamelen, beheren omgevingen, en het automatiseren van serverimplementaties. Na verloop van tijd, zoals cloud providers geëvolueerd tot eenvoudige Platform-as-a-Service (PaaS) diensten, zoals DNS, load balancing, en back-ups te bieden, Libcloud is uitgebreid tot deze nieuwe clouds te ondersteunen.

Toen we voor het eerst gevormd Apache Libcloud, er waren vele mislukte pogingen om een ​​standaard API-specificatie voor cloud providers te creëren “, zegt Tomaž Muraus, Apache Libcloud’s VP.” We hebben besloten om een ​​open-source interoperabiliteit bibliotheek als onderdeel van de Apache Software Foundation te vormen. Apache Libcloud 1.0 introduceert krachtige multi-cloud abstractie niet alleen voor IaaS, maar ook componenten zoals DNS, opslag, Application load balancing, back-up, en Container-as-a-Service (CaaS).

Als sterke open-source project Libcloud heeft met meer dan 50 cloud providers aangenomen. Libcloud adopters onder meer Amazon Web Services, Apache CloudStack, Rackspace, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, OpenStack en VMware. Er, het is vaak gebruikt als een bibliotheek aan service multi-cloud-integratie en direct API-integratie.

De bibliotheek, zoals je wel kan raden, heeft ook bewezen een populaire keuze, met DevOps ontwikkelaars die hun instrumenten te geven een eenvoudige multi-cloud automation vermogen. “Apache Libcloud is erin geslaagd om een ​​van de meest stabiele en bruikbare API’s die er zijn voor het beheer van cloud-omgevingen te creëren. Zonder dat orkestratie wolk van SaltStack Cloud bijna onmogelijk te maken zou zijn geweest”, zegt Thomas Hatch, SaltStack’s CTO. “Ik ben opgewonden om meer tijd besteden aan de integratie van deze bibliotheek in mijn projecten!

In deze nieuwste versie van Apache Libcloud ondersteunt nu CaaS, Amazon EC2 Container Dienst (ECS), Google Cloud Container Engine (GKE), en on-premises opties Kubernetes en Docker. “Apache Libcloud een eenvoudige API abstractie Docker containers te zetten in zowel private als publieke clouds”, aldus Muraus. “We hebben goedkeuring blijkt uit academische en non-profit organisaties die willen profiteren van de gratis of tegen lage kosten wolken, maar nog steeds het behoud van compatibiliteit voor publieke clouds voor commerciële adoptie.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dus, de vraag is niet: ‘Wie heeft Libcloud aangenomen?’ De vraag is: “Wie heeft Libcloud niet aangenomen? ‘ Als je moet werken met meerdere cloud providers of op een hybride cloud, Libcloud is een must.

 verhalen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Red Hat Storage Ceph 2 onthuld; Verplaatsen naar cloud computing versnellen sneller dan gedacht voor bedrijven, enquête vindt; Microsoft: Bijna één op de drie Azure virtuele machines nu draaien Linux

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen