Als Quigley laat zijn breien, is de Arbeid NBN ontrafelen?

Er zijn zo veel gevolgen NBN Co CEO Mike Quigley recente verrassing concessies – dat de National Broadband Network (NBN) heeft moeite om voldoende personeel te vinden, en dat misschien zou het een goed idee te zijn, nemen de industrie te herzien; beschikbare technologieën – dat , kom verkiezingstijd, we dit kunnen herinneren als de week toen de Arbeid NBN begon om volledig te ontrafelen.

Quigley heeft standvastig vast aan zijn breien als het ging om vragen van niet-FTTP technologieën. Vroeg in het verleden waarom hij niet had geëvalueerd alternatief netwerk topologieën voor de NBN, heeft Quigley’s antwoord altijd geweest dat het NBN niet; gepland door de politiek, en alleen de verantwoordelijkheid NBN Co is om het effect; beleidsbeslissingen van de overheid, van de dag.

Het is een handig excuus om teen de partijlijn, maar het feit dat Quigley nu schijnbaar zou steunen, wat neerkomt op een kosten-batenanalyse (KBA) van FTTP versus FttN, geïnformeerd en uitgevoerd door de industrie, is een duidelijke afwijking.

Aan de ene kant kan het worden opgevat als een poging om de overhand te krijgen op de Coalitie – kortsluiting die partij gepland CBA door het stimuleren van de industrie uit te voeren zijn eigen lange afgeroepen voor de analyse, op zijn eigen voorwaarden en met een eigen ingang in het proces.

Of de bedrijfstak van het lichaam van de Communications Alliance ook daadwerkelijk de studie uit te voeren valt nog te bezien. Maar duidelijk steun Quigley voor het idee lijkt het waarschijnlijk om het te benen. En aangezien NBN Co effectief wordt beheerd door Communicatie Minister Stephen Conroy, dit kan zelfs worden gelezen als een marktconforme poging om een ​​aantal echte feiten waarmee de komende verkiezingsdebat op de hoogte te krijgen.

De andere manier om Quigley’s plotselinge verandering van het hart te lezen is dat hij voelt dat de dagen van de Arbeid zijn genummerd, en wil om proactief te zijn over het werken met de industrie te plannen voor een verandering van de architectuur als de Tony Abbott en Malcolm Turnbull-backed FttN plan wordt opgedrongen het land later dit jaar. Immers, heeft de telecommunicatie-industrie een groot deel van de afgelopen jaren bij het overnemen van de geplande NBN doorgebracht, dus als het gaat om drastisch veranderen, de industrie nodig heeft om klaar te zijn.

Interessant, werd de suggestie hevig verworpen door Turnbull, die het ziet als een “goedkope stunt om de aandacht van zeer slechte staat NBN Co’s af te leiden bij het uitvoeren van de roll-out”. Hij wil zo weinig nummers ter ondersteuning van het plan van de Arbeid mogelijk – en dat betekent dat hij wil dat de kosten-batenanalyse gedaan op zijn voorwaarden. Hij weet dat er een industrie-gedreven analyse, gecoördineerd in het huidige politieke klimaat, wellicht de voorkeur van de Arbeid eigen beleid – en dat zou, later in het jaar, doen aanzienlijke schade aan zijn inspanningen om een ​​Productivity Commissie geleide onderzoek gebruiken om de industrie te overtuigen dat zijn plan is in feite een betere optie.

Turnbull wil zo weinig nummers ter ondersteuning van het plan van de Arbeid mogelijk … Hij weet dat een industrie-gedreven analyse, gecoördineerd in het huidige politieke klimaat, goed kan worden bevoordeeld eigen beleid van de Arbeid.

Of de industrie zou het NBN steunen in een dergelijke analyse of niet, dit is nog een andere hoofdpijn voor Conroy, die zijn ingewanden heeft uitgewerkt om echte NBN resultaten te leveren voor de verkiezingen, maar is onlangs lopen in een groot aantal problemen die de glans te nemen uit de januari proclamaties dat het project daadwerkelijk heeft; overschreden haar doelstellingen.

Houden van het NBN de vaart erin en met februari werd het veel moeilijker, als gevolg van het ene probleem na het andere: Syntheo’s, het niet om zijn eigen doelstellingen te voldoen; in West-Australië, Zuid-Australië, en de Northern Territory, vervolgde coalitie verzet, de harde realiteit dat onverwachte problemen NBN Co onderaannemers betekent dat het netwerk zal moeite hebben om de echte uitrol doelstellingen te halen (in tegenstelling tot degenen die het verzint te klinken alsof het verder gevorderd), en de wetenschap dat geen enkele hoeveelheid porren Malcolm Turnbull een van deze zal bevestigen.

Gezien deze inconsistenties en de onderliggende problemen met de uitvoering die zij vertegenwoordigen, Arbeid loopt het risico dat de samenhang van haar NBN plan in chaos geworpen dat zou het meer lijken op het ontbijt van de hond dat de Coalitie is leuren. Dit zou nauwelijks bekoren kiezers komen 14 september – met name als de Arbeid een overtuigend verhaal niet kan verkopen dat de NBN ligt op schema.

Het was niet al te lang geleden, u zich wellicht herinnert, dat; NBN Co CTO Gary McLaren zei, dat de NBN inspanning zijn mijlpaal van 6.000 huishoudens per dag zou bereiken tegen het einde van dit jaar. Echter, alle recente tekenen wijzen erop dat zijn optimisme kan worden misplaatst: De nieuwste Clarius Skills Index (PDF), een driemaandelijkse index dat de vraag tracks voor een scala aan vaardigheden, genaamd IT-professionals de derde meest undersupplied markt waardering het een “zeer hoog” tekort aan vaardigheden.

Dat is geen goed nieuws voor Turnbull’s FttN, die ook zal een beroep doen op het krijgen van een groot aantal geschoolde telecommunicatie-ingenieurs op het werk – en snel, gezien inzet Turnbull om het leveren van zijn NBN in ongeveer twee en een half jaar aan de Arbeid 10.

Er is geen garantie dat de Communications Alliance analyse een teek te FttN … Dit zou zien Turnbull argument tegen dezelfde bedrijfstak hij [wensen] om zijn plan uit te voeren, die hem zou kunnen leiden tot allerlei concessies te bieden aan Telstra in het zal geven hoopt dat het gewoon kan krijgen de bloedige zaak gedaan.

Dan is er de rol van de veelgeprezen private sector, in wiens handen de Coalitie zal alle, maar plaatst Australië NBN toekomst. Die sector heeft al uitgesloten Turnbull, hybrid fiber-coax (HFC) van plan als onwerkbaar, en er is geen garantie dat de Communications Alliance analyse een vinkje te FttN zal geven.

Dit zou Turnbull zet in de ongemakkelijke positie van het argument tegen dezelfde bedrijfstak waarop hij zou worden een beroep om zijn plan uit te voeren, dit op zijn beurt kon hem leiden tot allerlei concessies te bieden aan Telstra in de hoop dat het gewoon kan krijgen van de bloedige zaak gedaan.

Als er problemen Arbeid bijdragen aan een sterkere argumenten voor een coalitieregering, zullen ze niet zijn, want het heeft, hoe beter plan, maar omdat Turnbull nog niet de kans om te crashen en verbranden door het eigenlijk probeert om zijn eigen beleid uit te voeren heeft gehad. Het grootste take-home voor Turnbull, ongeacht zijn uiterlijke tegen een Communications Alliance analyse, is dat een tekort aan vaardigheden echt zijn en zal invloed hebben FttN evenals FTTP.

Ondanks zijn optimisme over de kosten en de levering termijnen, wordt Turnbull’s FttN netwerk nauwelijks gaan om zichzelf op te bouwen. Elke coalitie NBN zal dezelfde beperkingen van de beschikbare middelen worden geconfronteerd als NBN Co nu wordt geconfronteerd – en meer nog, omdat men verwacht coalitie onderaannemers om onder nog grotere druk om de FttN tegen de laagst mogelijke kosten te leveren. En terwijl Conroy zullen kijken elke branche evaluatie voor de validatie van zijn strategie, moet Turnbull volgen ook het nauw – en gebruik maken van haar bevindingen aan een aantal echte cijfers te injecteren in zijn eigen retoriek.

Wat denk je? Zien we de Arbeid NBN ontrafelen? Zal een industrie evaluatie hulp van de Arbeid of de Coalitie? En zou het helpen van de Arbeid te stellen de voorwaarden voor de inzet van de komende verkiezingsstrijd?

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data