5 dingen niet te doen bij telewerken

De voordelen van het hebben van externe medewerkers kan belangrijk zijn voor zowel de werkgever als telewerkers zijn. Er is veel geschreven over deze voordelen, niet de minste daarvan zijn betere werkomgeving voor de werknemer en besparingen gerealiseerd door de onderneming door niet te hoeven kantoren bieden voor externe medewerkers.

Terwijl een goede telewerken regeling een goede zaak kan zijn, het vereist veel vertrouwen dat de telewerkers zijn gericht op de baan, zelfs met persoonlijke dingen vaak in de weg. Zorg ervoor dat u niet over deze vijf dingen te doen zal een lange weg in de richting van de bouw en het houden van die werkgever / werknemer vertrouwen te gaan.

Thuis werken maakt het gemakkelijk te glijden in een informele werkschema, maar vermijd dit ten koste van alles. Een van de snelste manieren om uw supervisor / manager krijg me af of je bent het verstrekken van de kwaliteit van het werk naar verwachting is het besef dat je niet altijd aan het werk tijdens de kantooruren.

Werkgevers verwachten niet dat telewerkers een werkomgeving minder professioneel dan werknemers in het kantoor hebben, noch mogen zij.

Het is cruciaal dat de externe werknemer houden reguliere kantoortijden, net als collega’s op kantoor. Hoewel verleidelijk om regelmatig korte uitstapjes, zoals het nemen van de hond naar de dierenarts hebben, zullen deze uiteindelijk inhalen met je mee. Een goede vuistregel is om alleen de tijd opstijgen tijdens de werkzaamheden dag als u zou doen in het kantoor. Werken thuis geeft u geen carte blanche om boodschappen te doen wanneer u wilt.

Het lijkt misschien dat thuis werken is de perfecte gelegenheid om te werken in korte broek en T-shirts, maar het is een beter idee om te kleden zoals je zou terug in het kantoor. Dit heeft een aantal voordelen die het vertrouwen van uw werkgever in het afgelegen werkovereenkomst zal blijven.

Ten eerste, de juiste dressing zelfs in het kantoor aan huis wekt een meer formele arbeidsethos. Dit is belangrijk, want als de telewerker niet professioneel voelt zal de werkgever uiteindelijk af te halen op dat. Gewoon omdat je thuis werkt niet de relatie met de werkgever minder officieel te maken. Als werknemers in het kantoor wordt verwacht dat ze op een bepaalde manier te kleden, moet telewerkers respecteren dat en doe hetzelfde.

Veel bedrijven maken gebruik van Skype of andere communicatiemiddelen om regelmatig te raken basis met telewerkers en deze zijn niet altijd van tevoren gepland. Altijd op zoek professional zal je rug te dekken als de baas onverwacht maakt een video-oproep om in te checken met je mee.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Eén van de verwachte voordelen van thuis werken is de flexibiliteit om te zorgen voor persoonlijke dingen als dat nodig is. Helaas, werkgevers verwachten dat in staat zijn om alle werknemers, ook telewerkers, te bereiken tijdens de werkuren niet uit wat.

Toezichthouders weten of ze een werknemer te bellen in het kantoor, dat als ze niet pikken ze waarschijnlijk bij de waterkoeler of het nemen van een korte pauze. Ze begrijpen dat als ze het kantoor van de werknemer te bellen weer in een paar minuten zullen ze waarschijnlijk op te halen.

Het is anders voor telewerkers, omdat de toezichthouder niet precies weet wat er gaande is. Als hij / zij regelmatig niet beschikbaar zal hoogstwaarschijnlijk de aanname worden gemaakt dat gezegd telecommuter wordt vaak niet echt aan het werk wanneer verwacht.

Dat is niet onredelijk omdat de meeste kantoormedewerkers bedrijf hebben telefoons in het kantoor waar ze naar verwachting te zijn voor het werk dag. Telewerkers hebben meestal mobiele telefoons en deze kunnen de werknemer waar te begeleiden. Toezichthouders verwachten dus in staat zijn om de externe werknemer, ongeacht wat te bereiken, en het begint om het vertrouwen te eroderen als er geen antwoord.

Dit is een zware dobber als het moeilijk kan zijn om kinderen en huisdieren op afstand houden wanneer u thuis werkt. Weinig dingen zal de werkgever vraag maken als zodat u om te telewerken is een wijs besluit dan een onprofessionele setting met storende ruis op de achtergrond tijdens het werk gesprekken.

Werkgevers verwachten niet dat telewerkers een werkomgeving minder professioneel dan werknemers in het kantoor hebben, noch mogen zij. Ze hebben het recht om te geloven dat telewerkers een goede werkruimte te creëren, en dat is inclusief het houden afleiding weg.

Het maakt niet uit hoe je het uitleggen als achtergrond verstoringen dringen op een werk bellen, zal het een slechte indruk op de werkgever. Regelmatig voorvallen zal resulteren in het bedrijf heroverwegen van de voordelen van het hebben van je werkt vanuit huis.

Een van de grootste nadelen van het hebben van externe medewerkers is de neiging van telewerkers te worden geïsoleerd van de rest van het werk team. Hechte werkgroepen communiceren voortdurend, en dat geldt voor groepen met externe werknemers.

Dagelijks gesprekken, met name video-oproepen, naar collega’s zijn een groot ding en moet een prioriteit zijn. Zelfs eenvoudige gesprekken te zien hoe collega’s het doen inboezemen teamwork en het hoofd af zorgen dat externe teamleden trekken hun gewicht. Er is geen stromend naar collega’s op kantoor water koeler voor telewerkers, dus maak het gesprek.

Naar aanleiding van de vijf tips in dit artikel zal een lange weg te gaan om ervoor te zorgen uw telewerken regeling werkt en wordt erkend door de werkgever. Zelfs begrip toezichthouders houden constant in de gaten op externe werknemers om te controleren of alles werkt zoals het hoort.

Met behulp van deze richtlijnen zal laten zien hoe goed de regeling werkt, en dat het productief. Terwijl de werkgever heeft een rol in het ervoor zorgen remote werken scenario’s een voordeel voor de onderneming, het is stevig op de rug van de afstandsbediening werknemer om de baas het zo te laten zien.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Bewaar geen onvoorspelbare werkuren

Kleed je niet slordig

Niet beschikbaar tijdens het werk dag

Heb geen kinderen en huisdieren te laten in het verre bureau regelmatig

Heeft contact met collega’s niet verliezen

Het maken van de afstandsbediening werkrelatie werk is op je rug