? 3G in de jungle: De goedkope femtocellen aan het werk in het hart van de Peruaanse Amazone

De TUCAN3G project is het gebruik van nieuwe draadloze technologieën voor toegang tot netwerken op basis van 3G femtocell implementaties.

Communicatie echt belangrijk voor mensen, of ze leven in een megalopolis of ‘s werelds meest afgelegen plattelandsgebieden.

Maar in de afgelopen 15 jaar is de enorme toename van toegang tot mobiele telefonie in de ontwikkelde landen over het algemeen niet uitgebreid tot afgelegen gebieden bewoond door een laag inkomen populaties.

Deze gemeenschappen zijn meestal genegeerd op het gebied van technologische groei, omdat conventionele toegang en backhaul technologieën niet operators een goed rendement op hun investering kunnen geven.

Maar nu de Europese TUCAN3G project, onder leiding van de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC) is erop gericht om te bewijzen dat situatie kan worden teruggedraaid.

TUCAN3G project director Josep Vidal: “Het grote voordeel van deze kleine cellen is dat ze werken met zonne-energie.”

Het project maakt gebruik van nieuwe draadloze technologieën voor toegang tot netwerken op basis van 3G femtocell implementaties, met de mogelijkheid van zelfs verhuizen naar 4G, alsook wilde (wi-fi voor de lange afstand), WiMAX, en VSAT satelliet Comms.

Femtocellen zijn klein, low-power cellulaire basisstations, die draadloze routers lijken en fungeren als repeaters om signalen te versterken.

Hier is Barcelona sluw plan om nieuw hart voor digitale gezondheid, biotech zijn; Carto’s Builder: Nieuwe beta helpt non-coders creëren mapping apps; Robocare: Part huisdier, deel verpleegster, alle robot – de toekomst van de zorg voor zieke kinderen, hoe machtig supercomputers? helpen nederige pc ontwerp gepersonaliseerde drugs

“Het grote voordeel van deze kleine cellen is dat ze werken met zonne-energie. Ze zijn eenvoudig te installeren, en het onderhoud ervan is heel simpel, omdat ze op afstand kunnen worden geconfigureerd,” Josep Vidal, UPC onderzoeker en directeur van het project, vertelt het website.

Bovendien zijn ze veel goedkoper. Een klassieke station zou kosten tot € 40.000 [$ 45,000], terwijl een kleine cel is geprijsd op € 500.

Vidal zegt dat dit kostenfactor heeft sleutel in de economische levensvatbaarheid van het project, gefinancierd door het Zevende Kaderprogramma van de Europese Unie met € 1.68m ($ 1.88m) en ontwikkeld met de medewerking van 11 partners, met inbegrip van de Universidad Rey Juan Carlos ( URJC), de Universidad Católica del Peru, de Peruaanse telecommunicatie Investeringsfonds (FITEL) voor de levering van universele toegang, en Telefónica.

“Economische haalbaarheid is van cruciaal belang. Hierbij moet worden opgemerkt dat in een landelijke omgeving van de return on investment is 1000 keer lager dan in een stad”, zegt Vidal.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere WiFi bellen ervaring, innovatie, Apple’s mislukte mode gok, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Apple, iPhone 7 photography een game changer? Sorry, niet verkocht

Ondanks dat financieel nadeel, hij is ervan overtuigd dat het project heeft de verwachtingen van de exploitanten en consumenten voldaan.

“We zijn tevreden met de resultaten van het project als de demonstratie platform was in een zeer afgelegen gebied van de Amazone regenwoud, met een geringe bevolkingsdichtheid,” zegt hij.

Microsoft is op zoek naar een Amerikaanse verbod op de verkoop van een aantal Kyocera Android smartphones die betoogt zij in strijd zijn patenten.

Toch opgelost we drie problemen: de backhaulcapaciteit, de kosten van basisstations en een bedrijfsmodel aangepast aan de populatie. Mensen nu kan voice krijgen over IP voor een $ 7 tot $ 10 vast tarief en betalen voor gedownloade kB.

In de afgelopen drie jaar, in plaats van een enkel platform tot vier bestaande populaties te sluiten in een gebied van 400 vierkante kilometer, zoals oorspronkelijk gepland, heeft het project erin geslaagd om twee platforms leveren van 3G-telefonie tot zes dorpen aan de oevers van de Napo rivier en Balsapuerto installeren gebied in het noordoosten van Peruaanse Amazonegebied.

In elke nederzetting, een paar kleine 3G cellen in staat stellen gebruikers in staat om te communiceren met hun familieleden, te coördineren gezondheidszorg of bijvoorbeeld, onderhandelen over de prijs voor hun gewassen.

De femtocellen verwijzen naar een lange-afstands 802.11n Wi-Fi-netwerk op basis van de ene reeds door de Hispano-American Health Link Foundation gebruikt, met zijn 19m hoge torens afstand 30km en 70km uit elkaar. Die signalen reizen naar backbone-netwerk van de operator.

Afgezien van deze technologische prestatie, Vidal mening dat een cruciaal punt is dat zij in staat de lokale overheid overhalen de ontwikkeling van kleine mobiele plattelandsbedrijven aangesloten op de backbone Telefónica stimuleren om toekomstige verbindingen in de regio mogelijk zijn.

Dingen gaan vooruit, en nu het project is de volgende fase, waarmee de UPC niet meer gekoppeld is ingevoerd. De Corporación Andina de Fomento, een ontwikkelingsbank met het hoofdkantoor in Caracas, Venezuela, investeert $ 800.000 in het repliceren van de ervaring in een andere 15 dorpen van Loreto, meest noordelijke regio van Peru.

Volgens Vidal, zal deze nieuwe inzet van cruciaal belang bij het bevorderen van de ontwikkeling en groei in de gemeenschappen.

Hij zegt dat het vinden van innovatieve oplossingen voor deze regio’s aan te sluiten is een uiterste noodzaak. In Peru zijn er nog 5000 de plaatselijke bevolking zonder mobiele toegang telefonie.

Lees meer uit IT Iberia

TUCAN3G lijkt aan te tonen dat de ontwikkeling van duurzame en lange termijn zelfvoorzienend oplossingen voor gemeenten met minder dan 250 inwoners is economisch levensvatbaar zijn. Aangezien dit systeem is op zijn plaats, de gebruikers zijn het maken van 40 oproepen per dag gemiddeld. De ervaring, Vidal zegt, is exporteerbaar naar andere plattelandsgebieden en geïsoleerde gebieden, met inbegrip van die gevonden in de ontwikkelde landen.

In Spanje zijn er al een aantal initiatieven, zoals de Guifi.net telecom netwerk, die tot doel hebben de toegang van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs, waar exploitanten er niet in geslaagd om dit te doen te bieden. Het maakt gebruik van de best beschikbare technologieën en biedt een internet verbinding tot 10Gbps.

Maar volgens Benjamí Villoslada, algemeen directeur van de technologische ontwikkeling in de regering Balearen, in vijf tot 10 jaar, zullen we geen gegevens of informatie verwerken thuis te houden en in plaats daarvan zal de cloud gebruiken, dus we zullen het lage latency door nodig vezels en 5G.

In feite zal wi-fi niet overleven als het niet evolueren, zegt hij. Toch, voor het moment in de Peruaanse jungle, 3G-netwerken spelen een vitale rol in het uitbreiden van de toegang tot essentiële communicatie.

Deze grafiek toont de verschillende technieken gebruikt om een ​​3G-signaal van Libertad te sturen naar Lima.

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere WiFi bellen ervaring

gefaald mode Apple’s gok

Twitter’s reactie op de Apple Launch

iPhone 7 photography een game changer? Sorry, niet verkocht